Prethodni članak
Sljedeći članak

Dječji vrtić Škrinjica Radoboj primio certifikat tolerantnog vrtića

Preko sudjelovanja u međunarodnom projektu „Say hello to the world“


Dječji vrtić Škrinjica u Radoboju primio je certifikat tolerantnog vrtića preko sudjelovanja u međunarodnom projektu „Say hello to the world“ u okviru pedagoške godine 2021./2022. Projekt “Say hello to the world“ osnovao je FINI Zavod Radeče iz Slovenije, 2011. godine s namjerom da se djeca usmjere na put stvaralaštva i inkluzije te da se upoznaju s djecom iz cijelog svijeta putem aplikacije „My hello”, koja omogućuje ustanovama koje sudjeluju u projektu, nesmetano i sigurno međusobno povezivanje.

Cilj projekta je poticanje djece na otvorenost, prihvaćanje, prevladavanje predrasuda i jačanje tolerancije te da djeca kroz igru i pod mentorstvom odgojitelja i stručnog suradnika, po unaprijed pripremljenom programu “Pet prstiju”, upoznaju različite kulture i tradicije, otkrivaju širi svijet, oblikuju nacionalnu i državnu svijest, razvijaju stvaralaštvo, uče strane riječi i običaje.

Dječji vrtić Škrinjica prepoznao je vrijednost projekta i omogućio djeci da uče o specifičnostima drugih zemalja, a zemlja partnerica Dječjeg vrtića Škrinjica bila je Litva i njezin vrtić kojem su djeca mahnula, pokazala kako se igraju, u kakvom okruženju žive, kakve pjesme pjevaju te kojim jezikom govore u prezentaciji "Naše mjesto stanovanja", Radoboj. Na projektu s djecom radile su odgojiteljice Kristina Vukić, Tanja Gradečak i stručna suradnica Ines Hučić, koje su uložile veliki trud za ovo priznanje velikog značaja i vrijednosti, s kojim je i sam Dječji vrtić Škrinjica dobio naziv „Tolerantan vrtić“. Kroz upoznavanje različitih kultura, običaja i načina života, djeca Dječjeg Vrtića Škrinjica Radoboj uputila su svoj „hello“ svijetu i pokazala da u njihovim srcima uvijek ima mjesta za druge. 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook