Prethodni članak
Sljedeći članak

Ivan Tomas novi je trener Zaboka

Zabočke „žute“ iduće će sezone voditi 37-godišnji Križevčanin sa stalnom adresom u Zagrebu, Ivan Tomas


Nakon dvotjedne potrage sportski direktor Zaboka, Dragutin Črnjević, našao je rješenje za trenersku poziciju. Zabočke „žute“ iduće će sezone voditi 37-godišnji Križevčanin sa stalnom adresom u Zagrebu, Ivan Tomas. O Tomasu kao igraču zaista je bespotrebno trošiti riječi. U prošlom je desetljeću bio jedan od najboljih hrvatskih playmakera. Nakon što je igrački statsao u Zagrebu, Ivan je između ostalih klubova branio i boje Lietuvos Rytasa, Panelliniosa, PAOK-a, Cibone, Širokog, Fuenlabrade, Lokomotiv Rostova i Krke. U dva je navrata (2011.-2012., 2013.-2014.) branio i boje Zaboka u koji se sada vraća kao trener. Od 1998.-2005. Tomas je redovno bio reprezentivac Hrvatske.

Trenerski posao započeo je u juniorima Cibone, da bi protkle dvije sezone bio pomoćni trener Mulaomeroviću, Subotiću i Nazoru. Tako će mu Zabok biti prva stepenica u samostalnom trenerskom radu sa seniorima.

Sportski direktor Črnjević i Tomas nisu krili zadovoljstvo nakon potpisa. Uostalom Črnjević je i prošle sezone želio dovesti Tomasa, a taj mu je naum sada i pošao za rukom.

-Počaščem sam pozivom da budem trener Zaboka. Brzo sam se dogovorio sa sportski direktorom Črnjevićem  s kojim imam samo lijepa iskustva. Stvarno sam sretan što sam došao u sređenu sredinu koja nema nikakvih repova. Ovo je na neki način moj povratak, ali u drugoj, trenerskoj ulozi – nije krio zadovoljstvo Ivan Tomas, nakon potpisa za Zabok.

Tomas je prvi trening pred novu sezonu u Hrvatskoj premijer ligi zakazao za četvrtak 16. kolovoza u 19 sati. Za sada je sigurno da će mu se odazvati Črnjević, Šarac, Anzulović, Tuđen, Martinko, Ćutuk, Vlaić, te juniori Borovčak, Svečnjak, Elčić i Tomić. Sportski direktor Črnjević je u intenzivnim pregovorima s nekoliko igrača, a savim sigurno je da će se na prvoj prozivci pojaviti i nekoliko anonimnijih igrača na probi, koji će pokušati zadovoljiti Tomasove kriterije.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook