Prethodni članak
Sljedeći članak

[ISPISAO POVIJEST] Cijeli sportski sportski svijet priča o pobjedi skijaša Filipa Zubčića

Filip Zubčić pobijedio je u veleslalomu u Yuzawi Naebi u Japanu


foto: Facebook (Ivica Kostelić)

Filip Zubčić pobijedio je u veleslalomu u Yuzawi Naebi u Japanu. Nakon druge vožnje je prestigao prvog pratitelja Marca Odermatta iz Švicarske s 0,74 stotinke prednosti. Treći je bio Tommy Ford iz Amerike koji je imao zaostatak od sekunde i sedam stotinki.

- Znao sam da će utrka biti teška. Uvjeti snijega se stalno mijenjaju. Znao sam da se mogu vratiti i zato sam stisnuo koliko god sam mogao i eto, došla je pobjeda”, kazao je Zubčić nakon što je ostvario rezultat karijere, došao do prve pobjede u Svjetskom kupu i ispisao povijest hrvatskog skijanja, prenosi Index.

Zubčić je ispisao povijest. Nakon sedam godina i pobjede Ivice Kostelića u Kranjskoj Gori 2013. godine Hrvatska je na prvom mjestu u Svjetskom Kupu. Zubčić je postao je prvi Hrvat koji je pobijedio u veleslalomu ikada.

Na Instagramu se oglasio i Zubčićev trener, Ivica Kostelić.  - Sedam godina smo čekali! I konačno smo ovdje: Filip Zubčić ponovno je vratio Hrvatsku na postolje! Njegovo samopouzdanje osjetio sam još u Garmisch-Partenkirchenu i već tada sam bio siguran: pobjeda je samo pitanje vremena – rekao je Kostelić. - Jedna od najvećih nagrada u našim životima je pogledati unatrag i vidjeti naslijeđe koje nas čini ponosnima - dodao je Kostelić.

Cijeli skijaški svijet govori o pobjedi našeg Hrvata. Zubčić je sad u lovu na Mali kristalni globus.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook