Prethodni članak
Sljedeći članak

INVEST IN ZAGORJE: 2. konferencija na temu zdravstvenog turizma okupit će više od 200 sudionika

Konferencija će se održati 10. svibnja u Krapini


U Poduzetničkom inkubatoru u Krapini danas je najavljena 2. Konferencija Invest in Zagorje koja će biti održana 10. svibnja.

Poduzetnički centar sa svojim i timom KZŽ ove godine okupio je 40 partnera konferencije. - Na konferenciji će govoriti 35 govornika, očekujemo preko 200 sudionika koji će slušati teme o dentalnom turizmu, sportskom turizmu, nutricionizmu, brendiranju regije u sektoru zdarvstvenog turizma... Za usporedbu, prošle godine okupljeno je 25 partnera i 28 govornika. Novost ove godine je i da idemo s konferencijom u piknik verziji, bit će održana u dvorištu Inkubatora, gdje ćemo kroz ležernu atmosferu moći govoriti o zanimljivim temama za našu županiju – najavila je Helena Matuša, direktorica Poduzetničkog centra.


Objasnila je i zašto je odabrana tema zdravstvenog turizma. - U KZŽ su pokrenute velike investicije koje se tiču zdravstvenog turozma. Potražnja za uslugama zdravstvenog turizma raste prosječno 20 posto godišnje. Zato moramo kreirati dodatnu ponudu, a upravo zbog toga ćemo na konferenciji govoriti o specijaliziranom dentalnom turizmu, kako ovdje u KZŽ možemo pružiti dodatne usluge koje turisti koji dolaze na određene zahvate trebaju, žele i voljni su platiti. Sportski turizam je isto grana koja raste, no moramo postati svjesni da postoje različite vrste sportova i priprema za sportska natjecanja te oporavak nakon sportskih natjecanja. U panelu sportskog turizma smo ugostili i vrhunske sportaše, ali i određene liječnike koje se bave rehabilitacijom i pripremom vrhunskih sportaša za natjecanja, koji će govoriti o potencijalu Zagorja u, recimo, ruralnim kućama za odmor za određene specijalizirane usluge koje ti sportaši trebaju, kako to povezati s uslugama koje nudimo u našim specijalnim bolnicama. Također, telemedicina nam omogućuje da sve te usluge prije dolaska turista na lokaciju i nakon odlaska samog turista možemo ponuditi u realnom vremenu, povezati liječnike i turista i naše specijalne bolnice i dodatnu ponudu – pojasnila je Matuša.


O temama će govoriti stručnjaci koji su se profililirali, iz Hrvatske, ali i susjedne Sloveije. Održat će se i dva natjecanja. - U jutarnjem dijelu imat ćemo natjecanje naših srednjoškolskih timova koji su se uključili u program Kreiraj svoju budućnost, koji su zadnjih 5 mjeseci uz mentorstvo Poduzetničkog centra razvijali svoja rješenja koja bi ponudili u sektoru zdravstvenog turizma. Žiri od 5 članova će odabrati najbolji tim, a KZŽ će ga nagraditi. U popodnevnom terminu 9 start – upova iz cijele Hrvatske predstavlja svoja rješenja koja su već dostupna na tržištu za sektor zdravstvenog turizma. Ovdje je 15 članova žirija, koji će odabrati najbolji start – up koji također nagrađuje KZŽ s nagradom od 7500 eura i naš partner ovogodišnje konferencije Infobip koji nagrađuje start – up s dodatnih 5000 kredita – najavila je Matuša.

Župan Željko Kolar naglasio je kako je američki Financial Times prepoznao platformu 'Invest in Zagorje', koja je tri koraka ispred drugih u Hrvatskoj, s informacijama oko toga kako se na najjednostavniji način može doći do svih informacija potrebnih da bi se investiralo na području Krapinsko – zagorske županije. U centru ovog događanja u petak bit će inovacije i investicije u zdravstvu. - Zdravstveni turizam je jedna grana u kojoj smo lider uz Primorsko – goransku županiju, ali smatramo da možemo napraviti značajne iskorake u privlačenju stranih gostiju, nuditi medicinske usluge, rehabilitaciju, ali i sport i rekreaciju. To je jedan paket koji želimo u 2024. i 2025. usavršiti i ponuditi na tržište – rekao je Kolar.

Čestitao je Poduzetničkom centru i direktorici Heleni Matuša na čelu sjajnoj tima koji ruši barijere i podiže ljestvicu i granicu onoga što se događa na području županije, a čiji potezi i investicije mogu predstavljati izazov za sve ostale sredine u Hrvatskoj. – Niz eminentnih stručnjaka koji će se skupiti u petak prilika su svima koji već jesu u tome sektoru, ali i onima koji razmišljaju da ulože, da čuju što ima novo na tržištu i koji su trendovi. Ovo je ulaganje u budućnost, ali i sadašnjost. Sve što radimo gledamo da ima kratkoročnu, ali i dugoročnu korist. Siguran sam da će 'Invest in Zagorje' polučiti odličan rezultat i veselim se petku – rekao je župan.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook