Prethodni članak
Sljedeći članak

[INTERVJU] Radobojski "fakin" Tin Hrvoj pogodio odlučujući penal i odveo juniore Dinama u četvrtfinale lige prvaka

Zvjezdani dani devetnaestogodišnjeg Radobojčanina koji s ponosom nosi dres Dinama


Juniori Dinama izborili su četvrzavršnicu juniorske lige prvaka savladavaši Bayern nakon izvođenja sedmerca rezultatom 8:7, na njihovom travnjaku u kampu ovog bavarskog giganta. Nakon regularnog dijela bilo je 2:2, a onda je u osmoj seriji Josipović obranio udarac Rheinu. Loptu je tada mirno uzeo i namjestio Radobojčanin Tin Hrvoj koji je poslao domaćeg vratara Scnellera u lijevu, a loptu u desnu stranu i veliko slavlje juniora Dinama usred Munchena moglo je početi.

- Moram prije svega pohvaliti naše navijače koji su već bili bučni na zagrijavanju i na taj način nam dali dodatni impuls. Odlično smo otvorili, zabili dva pogotka, kontrolirali igru. Bayern je držao loptu, a mi smo bili jako opasni iz kontri. Njihov prvi pogodak nakon kornera ide i meni "na dušu", ali ni nakon toga se nakon u naše redove nije uvukla nervoza. Vidjeli smo da možemo. Šteta što nismo u uvdonim minutama nastavka otišli na 1:3, bilo bi nam puno lakše. Oni su nakon toga krenuli praktički sa šest sedam igrača prema naprijed i nažalost desio nam se taj nesretni autogol. Neki su se prisjetili prošlogodišnje utakmice protiv Chelsea, kada smo vodili 2:0, pa ispali na penale. No ovaj put smo osjećali da smo bili bolji. Jako mi je drago što sam upravo ja zabio odlučjujući jedanesterac. Hvala dragom bogu što sam presudio. Nisam puno razmišljao, znao sam samo da moram zabiti i uspio sam - otkriva nam iz prve ruke Hrvoj.

Tin Hrvoj:"Cilj nam je final-four u Nyonu"

U četvrtinalu ih nadamo se na pristojno popunjenom glavnog travnjaka u Maksimiru u srijedu 18.3. u 18 sati očekuje utakmica protiv Benfice. -Portugalci su uvijek neugodni, Benfica je dobila Liverpol sa 4:1. Kao i reprezentacija Hrvatske nemamo baš dobra iskustva s njima, ali mislim da je vrijeme i da to prekinemo. Igramo doma, u Zagrebu nas još nije nitko dobio, nadam se da će tako i ostati. Atmosfera u momčadi je odlična. Ova pobjeda protiv Bayerna nam jako puno znači. Cilj nam je ući u final-four u Nyonu - optimističan je Hrvoj.

A karijera ovog mirnog, samozatajnog momka i fino odgojenog momka, koji je fakin isključivo na travnjaku, počela je prije trinaest godina u Radoboju. Za limače Radoboja počeo je igrati sa šest godina. Njegov profesor tjelesnog, Gordan Poslončec, uočio je njegov izniman potencijal u svim segmentima i njegovim je roditeljima dao do znanja da bi taj potencijal trebalo "brusiti" na višem nivou. Tako je s devet godina otišao u omladinski pogono Hrvatskog Dragovoljca. Godine 2012. uočio ga je skaut Dinama, Igor Gabrijelić, a od 2013. je u Dinamu. Pokušao je malo na desnom krilu i na zadnjem veznom, ali na desnom boku pronašao je svoju idealnu poziciju. Zanimljivo je da je od 6.-8. razreda bio pojedinačni pobjednik županijskih croseva, no nogomet je ostao uvijek prvi i jedini izbor, iako bi Tin imao što za reći i u atletici. Dana 6.12. prošle godine ispunio mu se dječački san i potpisao je ugovor s Dinamom do ljeta 2023. godine. Polako, ali sigurno ulazi u seniorske vode. Za Dinamo II u drugoj je ligi upisao za sada sedam nastupa.

- Utakmice u drugoj ligi su mi možda i teže od juniorske lige prvaka, jer su protivnici jako čvrsti i stariji od nas. Polako se prilagođavam, zadovoljan sam, ali uvijek može biti bolje. Idem korak po korak i mislim da će sve doći na svoje mjesto. Volio bi kroz 3 sezone doći do prve momčadi. Na mojoj su poziciji u prvoj momčadi trenutno vrlo kvalitetni Stojanović, Moharami i Karačić. Svjestan sam da taj put neće biti lagan. Šutim i radim u tišini i nadam se da će mi se taj rad isplatiti.

Unatoč brojnim obavezama odličan je učenik

Da taj put nije nimalo lagan. Osim što vrijedno trenira u Dinamu, Tin dodatno trenira kondiciju, tehniku, trčanje, ima svog nutricionistu i mentalnog trenera.

- Ako hoćeš biti bolji moraš puno raditi na sebi. Na visokom nivou i najmanji detalj ti može donijeti korak više. Iako mi treninzi i dodatni rad na sebi oduzimaju puno vremena nisam zapustio ni školu. Za sada sam sva tri razreda Sportske gimnazije prošao s odličnim uspjehom, a nadam se da ću i ovaj čevrti. Naporno je, ali profesori mi izlaze u susret, a pomažu mi i svi u razredu.

Iako pokušava biti što više svoj, ne krije svoje uzore na poziciji desnog bočnog.

- Pokušavam biti svoj što je više moguće, ali pratim i ostale igrače na svojoj poziciji i od svakog pokušavam uzeti nešto dobro. Dobar mi je Alexander Arnold iz Liverpola, naš Šime Vrsaljko osobito zbog toga što je produkt naše škole, pa Dani Alves, Dani Carvajal, svi oni imaju nešto što mi se sviđa. Volio bi ostaviti dubok trag u Dinamu, a nakon toga karijeru nastaviti u Bundesligi. Odgovara mi taj mentalitet, govore za mene da sam veliki radnik. Stadioni su uvijek puni, dobro se navija, ta me atmosfera privlači - otkriva nam Tin.

Posebno mjesto u nogometnoj karijeri imaju nastupi za sve reprezentativne selekcije od U-14 do U-19. Sakupio je već 32 nastupa za "kockaste", a o njegovoj kvaliteti najbolje govori činjenica da je redovno bio u startnih jedanaet.

- Najveća je čast kad možeš predstavljati svoju zemlju u sportu kojeg voliš. Pred nama su krajem trećeg mjeseca u Hrvatskoj imamo kvalifikacije protvi Slovačke, Turske i Portugala i tražimo plasman na Euro. Bit će dosta teško, samo jedan putuje na Euro, ali sportski je nadatai se i nadam se da ćemo to biti mi - govori nam Tin.

Vjera i podrška obitelji

Posebno mjesto u njegovom životu zauzimaju vjera i obitelj.
-Vjera je ono nešto osobno i nešto što mi donosi mir i na terenu i van njega. Moji roditelji su vjernici i prenijeli su to i na mene. Živim vjeru svaki dan. Roditelji (tata Ivan i mama Nataša) i brat (Lovro), velika su mi podrška. Kad god mogu dolaze na moje utakmice što mi jako puno znači i daje dodatnu sigurnost. Tata i brat bili su i u Munchenu - ističe Tin.

Obaveze su brojne, trenutaka za opuštanje i nema baš puno.

- Slobodnog je vremena malo. Koristim ga da odem kući u Radoboj, pogledam koju bratovu utakmicu (brani za Radoboja). U Zagrebu mi društvo prave moji suigrači Ivian Svržnjak, Damir Magdić i Mario Nikolić, s kojima odem na misu ili u kino - otkriva nam Hrvoj. Uz njega su u Dinamu još dva Zagorca, Zabočani Fran Tomek i Jurica Jurčec. - U dobrim smo odnosima, putovali smo zajedno dok smo bili u osnovnoj školi. Na dobrom su putu i vjerujem da će tako nastaviti. Očekujem da će biti nosioce igre u idućem izdanju juniorske lige prvaka - misli Hrvoj.

Radoboj u srcu

Termin "zagrebački fakini" ga ne smeta, ali ...
- Dobra je to priča "zagrebački fakini", volim Zagreb, ali za mene je Radoboj najljepše mjesto na svijetu i puno mi znači. Tamo sam napravio sve prvo, šutnuo prvu loptu, Radoboj je moj prvi klub, Radoboj je moj dom. Svugdje je lijepo, ali doma je najljepše. Gdje god bio, Radoboj i Hrvatsko zagorje će uvijek biti u mom srcu - završio je Hrvoj.

Zato Zagorci 18. 3. u 18 sati "hodočastite" u Maksimir u što većem broju. Imat će te priliku vidjeti Tina Hrvoja u glavnoj ulozi, a uz njega će u sastavu biti i Fran Tomek i Jurica Jurčec. Tri "zagorska fakina"među "zagrebačkim fakinima" - dobitna je kombinacija. Zagorje je uvijek u srcu imalo puno mjesta za "plavu boju", a nadamo se da će ovaj trojac tu ljubav još dodatno produbiti.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook