Prethodni članak
Sljedeći članak

[INTERVJU] dr. Abdul Karim Al-khazae: Ulažem puno u kvalitetan odnos i povjerenje između sebe i pacijenta

Abdul Karim Al-khazae popularni je obiteljski liječnik u Domu zdravlja KZŽ, a ordinira u amulanti Desinić


ZL: Recite nam nešto o sebi.

DR. ABDUL KARIM: Rođen sam u Iraku, u velikoj i sretnoj obitelji, gdje sam proveo sretno djetinjstvo, Nakon osnovne, završio sam srednju školu prirodno matematičkog smjera. Želja mog oca je bila da završim medicinski fakultet kako bi imali liječnika u obitelji. Iako je moja želja bila da pravo, ipak sam na nagovor oca upisao medicinu i diplomirao u Zagrebu. Tijekom studija upoznao sam suprugu iz Zagreba sa kojom sam dobio dvoje djece. Nažalost, nesretnim slučajem ostao sam rano udovac s dvije male kćeri na koje sam izuzetno ponosan. Krenule su mojim stopama pa su tako Endira i Farah bacc. medicinske struke te uz posao na KBC Zagreb pohađaju magistarski studij.

ZL: Čujemo da vas pacijenti hvale, jer imaju super liječnika?
DR. ABDUL KARIM: Kao liječnik radim u Domu zdravlja Krapinsko – zagorske županije. Radio sam u nekoliko ambulanta u Krapinsko - zagorskoj županiji na zamjenama, nakon čega mi je dodijeljena ambulanta u Desiniću gdje i sada radim. Rad s pacijentima smatram vrlo važnim i odgovornim. Ulažem puno u kvalitetan odnos i povjerenje između sebe i pacijenta kako bi svaki pacijent dobio adekvatnu medicinsku skrb, i osjećam da oni to prepoznaju.

ZL: Što mislite o zdravstvenom stanju u Hrvatskoj?
DR. ABDUL KARIM: Smatram da je zdravstvena skrb u Hrvatskoj kvalitetna i dostupna. Svjesni smo da nedostaje veliki broj liječnika i medicinskog osoblja, kao i da puno mladih odlazi u inozemstvo. Liječnici svojim požrtvovnim radom i velikom angažiranošću daju svoj maksimalan doprinos zdravstvu, naročito u ovo doba pandemije covid-19. Hrvatski liječnici uvijek su bili spremni pomoći u vremenima kriza i ratova. Kako znamo da je trećina liječnika starija od 60 godina, moramo što prije donijeti kvalitetne planove za brigu o zdravstvenom sustavu i stimuliranju liječnika za ostanak u Hrvatskoj. U Hrvatskoj živim većinu svog života i smatram je svojom domovinom. U slobodno vrijeme puno čitam i pratim političko stanje u Hrvatskoj, Iraku i svijetu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program