Prethodni članak
Sljedeći članak

[INTERVJU] dr. Abdul Karim Al-khazae: Ulažem puno u kvalitetan odnos i povjerenje između sebe i pacijenta

Abdul Karim Al-khazae popularni je obiteljski liječnik u Domu zdravlja KZŽ, a ordinira u amulanti Desinić


ZL: Recite nam nešto o sebi.

DR. ABDUL KARIM: Rođen sam u Iraku, u velikoj i sretnoj obitelji, gdje sam proveo sretno djetinjstvo, Nakon osnovne, završio sam srednju školu prirodno matematičkog smjera. Želja mog oca je bila da završim medicinski fakultet kako bi imali liječnika u obitelji. Iako je moja želja bila da pravo, ipak sam na nagovor oca upisao medicinu i diplomirao u Zagrebu. Tijekom studija upoznao sam suprugu iz Zagreba sa kojom sam dobio dvoje djece. Nažalost, nesretnim slučajem ostao sam rano udovac s dvije male kćeri na koje sam izuzetno ponosan. Krenule su mojim stopama pa su tako Endira i Farah bacc. medicinske struke te uz posao na KBC Zagreb pohađaju magistarski studij.

ZL: Čujemo da vas pacijenti hvale, jer imaju super liječnika?
DR. ABDUL KARIM: Kao liječnik radim u Domu zdravlja Krapinsko – zagorske županije. Radio sam u nekoliko ambulanta u Krapinsko - zagorskoj županiji na zamjenama, nakon čega mi je dodijeljena ambulanta u Desiniću gdje i sada radim. Rad s pacijentima smatram vrlo važnim i odgovornim. Ulažem puno u kvalitetan odnos i povjerenje između sebe i pacijenta kako bi svaki pacijent dobio adekvatnu medicinsku skrb, i osjećam da oni to prepoznaju.

ZL: Što mislite o zdravstvenom stanju u Hrvatskoj?
DR. ABDUL KARIM: Smatram da je zdravstvena skrb u Hrvatskoj kvalitetna i dostupna. Svjesni smo da nedostaje veliki broj liječnika i medicinskog osoblja, kao i da puno mladih odlazi u inozemstvo. Liječnici svojim požrtvovnim radom i velikom angažiranošću daju svoj maksimalan doprinos zdravstvu, naročito u ovo doba pandemije covid-19. Hrvatski liječnici uvijek su bili spremni pomoći u vremenima kriza i ratova. Kako znamo da je trećina liječnika starija od 60 godina, moramo što prije donijeti kvalitetne planove za brigu o zdravstvenom sustavu i stimuliranju liječnika za ostanak u Hrvatskoj. U Hrvatskoj živim većinu svog života i smatram je svojom domovinom. U slobodno vrijeme puno čitam i pratim političko stanje u Hrvatskoj, Iraku i svijetu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook