Prethodni članak
Sljedeći članak

Djed monstrum deset godina silovao unuku. Počeo je kad je imala šest godina.


Visoki kazneni sud RH preinačio je presudu Županijskog suda i povećao jedinstvenu kaznu zatvora s devet na deset godina zatvora muškarcu koji je punih 10 godina spolno zlostavljao svoju, danas 18 godina staru unuku. Presuda je pravomoćna i 66-godišnji djed – predator ostaje u zatvoru, piše portal 24 sata te napominje kako se ovaj strašan slučaj dogašao godinama u jednom naselju na sjeveru Hrvatske.

Sve je počelo 2010. godine kad mu je na čuvanje povjerena unuka koja je tada imala šest godina. Taj gnjusan čin se događao jer je dijete imalo povjerenja u djeda po krvnoj liniji, kad je on ostajao na samo s njom. Čitave dvije godine je nad djetetom činio bludne radnje na katu obiteljske kuće. Otišao je i dalje u svom izopačenom naumu u siječnju 2019. godine kad je unuka dolazila na čuvanje skidao odjeću s nje i sa sebe, te je, kako stoji u presudi, u više navrata, legao gol i izvršio spolni snošaj s djetetom mlađim od 15 godina, a djelo je počinjeno od bliske osobe i tomu kao srodnik po krvi u ravnoj liniji, stoji u presudi.

Nadalje, utvrđeno je kako je u razdoblju od siječnja do veljače 2020. godine iskoristio što se unuka nalazila samu u kući (roditelji se razveli) u cilju zadovoljavanja svog spolnog nagona, svjestan njezine dobi ponovo pokušao imati spolni odnos s unukom. S nje i sebe je skinuo odjeću, te legao na dijete, ali se ona izmicala i borila tako da nije uspio u svom naumu. Čime je počinio kazneno djelo spolnog odnošaja s djetetom starijim od 15 godina. Pored toga on je od 2010. godine unuci pokazivao časopise u kojima su se nalazile fotografije muških i ženskih osoba na kojima su bili vidljivi spolni organi.

Djevojka je sama otišla prijaviti policiji djeda iz pakla. On se sve vrijeme od uhićenja od veljače 2020. godine nalazi u istražnom zatvoru i odmah odlazi na odsluženje kazne od deset godina. U kaznu mu je uračunato i vrijeme koje je do sada proveo u istražnom zatvoru. Djevojka je sama otišla na policiju kad je napunila 16 godina i prijavila djeda, koji se na sudu branio kako mu je sve namješteno. To je naveo i u žalbi koju je Visoki kazneni sud odbio, a prihvatio je žalbu ŽDO te mu povisio kaznu.

Ovaj horor se odigravao u naselju na sjeveru Hrvatske.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook