Prethodni članak
Sljedeći članak

Inspekcija utvrdila 28 slučajeva neopravdanog poskupljenja hrane i potrepština

Tržišni inspektori Državnog inspektorata zaključno s današnjim danom obavili su 390 inspekcijska nadzora gospodarskih subjekata


Tržišni inspektori Državnog inspektorata zaključno s današnjim danom obavili su 390 inspekcijska nadzora gospodarskih subjekata, a 63 inspekcijska nadzora su u tijeku te se utvrđuju činjenice, objavili su u četvrtak iz Državnog inspektorata.

Iz Državnog inspektorata navode i da u nadzorima nad 28 gospodarskih subjekata postoji osnovana sumnja u povrede odluke Vlade o iznimnim mjerama kontrole cijena za određene proizvode, Zakona o iznimnim mjerama kontrole cijena i Zakona o zaštiti potrošača, u dijelu kojima se uređuje nepoštena poslovna praksa trgovca, odnosno povećanje cijena proizvoda. Time su obuhvaćeni proizvodi: dječja hrana, dječje pelene, tjestenina, brašno, jestivo ulje, šećer, sol, riža, mesne konzerve, jaja, riblje konzerve, voda za piće, zaštitne rukavice, deterdženti za rublje te sredstva za dezinfekciju vode, prostora i ruku. Kod pojedinih gospodarskih subjekta utvrđene su nepravilnosti zbog povećanja nabavne cijene od strane dobavljača te su inspekcijski nadzori usmjereni i prema dobavljačima. To znači, kako objašnjavaju, da se kod pojedinih veletrgovaca obavljaju nadzori s aspekta zaračunatih vrlo visokih marža za proizvode zaštitne maske i dezinfekcijska sredstva za ruke, kako prenosi Telegram.hr.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook