Prethodni članak
Sljedeći članak

Indira Forza otvorila bistrički Advent, nedjelja u znaku duhovne glazbe


Jučer je, u organizaciji Turističke zajednice Općine Marija Bistrica. započela velika manifestacija ''Advent u Mariji Bistrici''.

Prošle je godine izostala, a u svom desetom izdanju, s obzirom na epidemiološke mjere, bit će posebna.

Sinoć, na otvorenju koncert je održala Indira Forza, koja je zabavila prisutne na središnjem bistričkom trgu, te upalila lampice na velikom boru na trgu, što je popraćeno i vatrometom.

Za sve ljubitelje pravog rocka odmah prvoga dana, u Bistrou ''Vikend'', održan je i koncert domaćeg bistričkog rock sastava ''Giberry Sons''. Riječ je o zanimljivom bandu u kojem sviraju i pjevaju dva brata i njihova dva sina Tomorad, a uz pomoć još jednog člana Olivera Totovića, dodatno su proširili rock scenu u Mariji Bistrici.

No, prvi vikend tematski je Vikend duhovne glazbe, što će se osjetiti danas, kada su na Trgu na rasporedu dva koncerta. Prije koncerata duhovne glazbe u 10 sati bit će upaljena prva adventska svijeća na velikom vijencu na trgu, a upalit će je Danica Bajs, aktivna članica Udruge ''Hrvatska žena'' Marija Bistrica, suradnica TZ Općine Marija Bistrica i Svetišta MBB-e i česta volonterka u Mariji Bistrici. Uz paljenje svijeće nastupit će Limena glazba KUD-a ''Lovro Ježek'' Marija Bistrica. Nakon mise u 11 sati u Svetištu, na trgu je na rasporedu koncert duhovne glazbe. Nastupa Dragutin Hrastović, uz pratnju Ivana Vulame, a u 17 sati, nakon poslijepodnevne mise na trgu je na rasporedu novi koncert duhovne glazbe, koji će održati Antonio Tkalec.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook