Prethodni članak
Sljedeći članak

‘Imajte vjere u sebe, a upornim i tvrdim radom može se postići jako puno’

Nagrađeni učenici SŠ Oroslavje koji su sve razrede srednjoškolskog obrazovanja prošli s 5.0


U Srednjoj školi Oroslavje danas je održana završna svečnost i dodjela nagrada najboljim učenicima koji su sve razrede svog srednjoškolskog obrazovanja završili s prosjekom 5,0. To su Kiara Iljaš, Melani Horvatek i Karlo Šipek.

Natalija Mučnjak, ravnateljica SŠ Oroslavje, uputila je čestitke učenicima koji su izradili i obranili završni rad i položili državnu maturu. - Njih 74 pokazali su spremnost da ostvare svoje ciljeve. Vjerujem da smo vas uspjeli poučiti osobnoj i profesionalnoj odgovornosti i vrijednostima i da ste postali mladi obrazovani ljudi koji su spremni suočiti se sa životnim izazovima. Želimo vam uspješan nastavak školovanja i da nastavite razvijati naše Zagorje – rekla je ravnateljica.

Viktor Šimunić, gradonačelnik Oroslavja, istaknuo je da je ponosan što grad ima ovakvu srednju školu i uspješne učenike. - Čestitam vam na svim uspjesima i samo tako dalje. Puno toga je pred vama i morate slijediti svoje snove, slušati svoje srce i biti uporni jer sve možete napraviti, nemojte se nikad predati – poručio je gradonačelnik.


Župan Željko Kolar uputio je čestitke učenicima na završetku školovanja i poželio im da radno mjesto nađu na području naše županije. – Jer, vaš ostanak ovdje garantira i pespektivu KZŽ. Uzaludna je sva infrastruktura koju radimo, sve investicije na našem području, ako vi ovdje ne ostanete. Ako dobijete ponudu koja se ne može odbiti, da se otiđe u svijet, da se vidi i nešto i nauči nešto, da se to ne propušta, ali nemojte zaboraviti od kuda dolazite i da ta znanja koja ćete tamo steći vratite ponono ovdje gdje ste stasali. Onima koji se spremate za fakultet želim svu sreću. Ono što je bitno da imate vjere u sebe, a upornim i tvrdim radom može se postići jako puno. Hrvatska je ravnopravna članica EU, imate puno veće mogućnosti nego što je imala moja generacija i to iskoristite. Danas je svijet mali i dostupan – rekao je župan Kolar.


Nagradu Učenik generacije dobilo je troje učenika - Leona Horvatin, Matija Cukovečki i Magdalena Blagec.

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook