Prethodni članak
Sljedeći članak

Idući tjedan Zagorci dobivaju još jednog saborskog zastupnika

Još jedan zagorski HDZ - ovac ulazi u Sabor


Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović (HDZ) sljedećeg će tjedna ući u saborske klupe, umjesto Varaždinke Nadice Dreven Budinski, koja je do sad koristila mandat varaždinskog župana Anđelka Stričaka.

O ulasku gradonačelnika Krapine u Sabor govori se već duže vrijeme. Očekivalo se da će Gregurović, koji je na posljednjim parlamentarnim izborima bio 5. na HDZ-ovoj listi i osvojio osam posto preferencijalnih glasova, saborski mandat započeti nakon što je Anđelko Stričak postao varaždinski župan i time ‘upasti’ kao njegova zamjena.


Dogovoreno je potom da se s Varaždincima podijeli mandat te je umjesto Stričaka kao zamjenica 18. lipnja 2021. ušla Nadica Dreven Budinski. Nju bi idući tjedan trebao zamijeniti Zoran Gregurović.

– Radit ću isto kao i svi drugi (grado)načelnici – odgovorio je Gregurović na pitanje kako će spojiti posao gradonačelnika i saborskog zastupnika. – Neki će u Gradu preuzeti dio obaveza, posložit ćemo se. To ne znači da više neću raditi kao gradonačelnik. Bit će napornije i zahtjevnije – komentirao je Gregurović.

Zoran Gregurović gradonačelnik Krapine je već treći mandat. Od listopada 2021. je i predsjednik ŽO HDZ-a Krapinsko-zagorske županije.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook