Prethodni članak
Sljedeći članak

'Iako su teška vremena djeca moraju imati svog sv. Nikolu i svoj Božić'

Općina Lobor osigurala je poklone za osnovnoškolce te predškolce te polaznike igraonice Osnovne škole Franje Horvata Kiša Lobor.


Sveti Nikola" i ove je godine posjetio i obradovao osnovnoškolce te predškolce i polaznike igraonice Osnovne škole Franje Horvata Kiša Lobor. Naime, za sve njih Općina je osigurala prigodne poklone u povodu Svetog Nikole. Iako je zbog epidemioloških mjera ove godine izostalo uobičajeno druženje i obilježavanje dana kada se daruju najmlađi ono što nije izostalo su osmijesi na dječjem licu i njihovo dobro raspoloženje.

-Zahvaljujem u ime učenika te u svoje vlastito Općini Lobor na poklonima. U ovim izazovnim vremenima ne smijemo zaboraviti na male znakove pažnje koji pokazuju da nam je stalo do drugih, na one male radosti koje nam ugriju srce te da nam djeca imaju pravo biti djeca – iskreno se veseliti i uživati u svakom danu, u društvu svojih najmilijih, prijateljstvu i učenju. Hvala još jednom što ste i kroz ove poklone za učenike pridonijeli upravo tome - poručila je ravnateljica škole Tamara Herceg Babić zahvaljujući načelnici što se tradicija darivanja nastavila i ove godine unatoč teškim i izazovnim vremenima.

A osim za djecu u školi pokloni su osigurani i za polaznike čuvaonica "Žabica" i "Nina", obrtima za čuvanje djece na području općine Lobor. Nikola Lesičar uputila je zahvalu u ime roditelja i djece.  -Nismo zaboravili na nikoga. Iako su teška vremena djeca moraju imati svog Svetog Nikoli i moraju imati svoj Božić. Riječ je o najljepšem dobu godine koji djeci ostaje dugo u sjećanju. Na ovaj način želimo da i ova 2020. ostane mališanima u sjećanju kao godina zajedništva, brige koju smo vodili jedni o drugima i nade da će sve ovo uskoro proći - kazala je načelnica Općine Lobor Ljubica Jembrih. Općina je u proračunu osigurala sredstva za poklone za ukupno 180 mališana i osnovnoškolaca s područja općine.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook