Prethodni članak
Sljedeći članak

I zagorski vatrogasci pomogli kolegama u Bjelovarsko - bilogorskoj županiji


Na području Petrinje gdje je došlo do plavljenja uslijed velikih oborina stanje se djelomično smirilo, a vatrogasci neprestano rade na ispumpavanju. Na terenu je sinoć bilo 6 timova za poplave i 3 DVD-a, a u pripravnost su stavljena i ostala dobrovoljna vatrogasna društva.


Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković  obišao je Čazmu, Grubišno Polje i Berek te obavio razgovore s predstavnicima lokalne i područne samouprave. “Sve službe su na visini zadatka, rade se prioriteti, a šteta na gospodarskim objektima je najveća. Po poljima ima dosta vode, a kiša i dalje pada. Na terenu je 150 vatrogasaca i 9 vozila za rad na visini, a do sada su odrađene 223 intervencije te pohvaljujem županijskog predsjednika i zapovjednika Silvestera Štefovića i Josipa Heger na organizaciji”, kazao je jučer zapovjednik Tucaković i dodao kako u daljnjoj sanaciji mogu računati na pomoć Hrvatske vatrogasne zajednice.


A nakon što su temeljem njegove zapovijedi u ispomoć Bjelovarsko-bilogorskoj županiji poslani vatrogasci i oprema iz Zagrebačke i Koprivničko-križevačke županije, dodatno su upućene snage iz Karlovačke, Krapinsko-zagorske i Varaždinske županije te Grada Zagreba.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook