Prethodni članak
Sljedeći članak

I ove godine u Stubakima festival poezije u čast velikoj hrvatskoj pjesnikinji


U subotu 15. lipnja, s početkom u 12 sati, Udruga Modus Vivendi Stubaki u Stubičkim Toplicama organizira, sada već 7. po redu Festival poezije - Nagrada Vesna Parun.

Festival poezije, u sedmoj godini održavanja, već poznat i priznat u hrvatskim književnim -poetskim krugovima, ponovo će okupiti, uz stalne goste, etablirana imena hrvatske poetske riječi, također i vrsne pjesnike Krapinsko-zagorske županije, ali i goste pjesnike iz Slovenije i Austrije.

Festival se održava u Parku Matije Gupca, ispred glazbenog paviljona Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju, gdje je svoje pjesme pisala i posljednjih 10 godina života provela, velika hrvatska pjesnikinja Vesna Parun.

Najboljima će se i ove godine uručiti posebna nagrada, statua "Nevinija ruka", rad akademskog kipara Ivana Tuđe, koju će stručni žiri dodijeliti ovogodišnjem laureatu.

U prethodnih 6 godina "Nevinijom rukom" nagrađivani su: Ludwig Bauer, Marija Lamot, Božica Brkan, Lidija Dujić, Diana Burazer i Bogdan Arnautović.

S ovom, tradicionalnom manifestacijom, Stubičke Toplice prepoznate su kao pjesnička destinacija, koja je u svoje krilo prigrlila vrsne hrvatske pjesnike, štovatelje lika i djela velike Vesne Parun i sve ljubitelje pjesničke riječi. Uz potporu KZŽ i TZ KZŽ, Festival poezije utemeljio je pjesnik Nikola Kristić, koji je ujedno s Udrugom Modus Vivendi Stubaki i organizator ovog, sada već u kontinuitetu sedmog po redu okupljanja hrvatskih i inozemnih pjesnika u Stubičkim Toplicama.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook