Prethodni članak
Sljedeći članak

I Marija Bistrica dobila Malu slobodnu knjižnicu atraktivnog izgleda

Josip Fijan izradio je ''Malu slobodnu knjižnicu'' u obliku knjige, koja je zasigurno jedinstvena, kao i brojne druge ''predimenzionirane'' igračke i predmeti, koje izrađuje Fijan


U srijedu je u Mariji Bistrici svečano otvorena Mala slobodna knjižnica, smještena na šetnici uz bistričku obilaznicu, u neposrednoj blizini novootvorenog DV ''Pušlek''.

Ovim otvorenjem Općinska knjižnica i čitaonica Marija Bistrica nastavila je obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige, proslavila Godinu čitanja i pridružila se brzorastućoj zajednici malih slobodnih knjižnica Hrvatske. Mjesec hrvatske knjige nacionalna je manifestacija koja se već desetljećima održava od 15. listopada do 15. studenoga, slaveći hrvatske autore i dajući poticaj čitanju. Ove godine okvir mu je Godina čitanja, proglašena odlukom Vlade Republike Hrvatske. Tema su ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige Hrvatski autori u Godini čitanja, a moto ''Ajmo HRVATI se s knjigom!''

- Doprijeti do čitatelja, do samog srca zajednice, misija je Godine čitanja, kao i svih književnika, knjižničara i knjižara i svih nas koji zagovaramo čitanje. Projektom Izvan granica knjižnice i postavljanjem male slobodne knjižnice, gdje će svatko moći uzeti, posuditi, vratiti ili zamijeniti knjige, knjižnice stvaraju nove kontakte s publikom koja odrasta zajedno s knjižnicom i njenim kulturnim sadržajima – rekla je ravnateljica Općinske knjižnice i čitaonice Marija Bistrica Mira Pižir. - Isto tako, svatko će moći u maloj slobodnoj knjižnici ostaviti knjige koje želi podijeliti s drugima. Postavljanjem prve male slobodne knjižnice u Mariji Bistrici svi zajedno ćemo u Godini čitanja poticati na čitanje i ljubav prema knjizi, a mjesto ćemo obogatiti novim sadržajem. Uz malu slobodnu knjižnicu u Mariji Bistrici planirane su i razne dodatne aktivnosti poput čitateljskih izazova i pričaonica kojima ćemo uveseljavati djecu i odrasle na otvorenom – zaključila je Pižir.

Posebno i od srca zahvalila Josipu Fijanu na idejnom rješenju i brzoj izradi ''Male slobodne knjižnice'' atraktivnog izgleda u obliku knjige, koja je zasigurno jedinstvena, kao i brojne druge ''predimenzionirane'' igračke i predmeti, koje izrađuje Fijan, a krase Mariju Bistricu, ali i druga mjesta u Zagorju. Otvorenje su uz Miru Pižir i Josipa Fijana uveličali i načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički, te ravnateljica DV ''Pušlek'' Jadranka Pezić, kao i mali polaznici DV ''Pušlek''. 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook