Prethodni članak
Sljedeći članak

Hrvatski je narod uspio: Gotov je prosvjed svinjogojaca


Nakon 16 dana završio je prosvjed poljoprivrednika. Stigao je dopis iz ministarstva poljoprivrede o zaključcima sastanka, 11 od 12 točaka je prihvaćeno, a poljoprivrednici se nadaju kako će svinjokolja u vlastitim dvorištima, njihov posljednji zahtjev, biti moguća nakon 15. prosinca.

S traktora je pročitan dio zapisnika sa sastanka s Ministarstvom koji je popraćen pljeskom okupljenih prosvjednika. Što se tiče klanja, odnosno eutanazije zdravih svinja, toga više nema, kaže Tomislav Pokrovac.

Pokrovac je rekao kako su dobili dokument u kojem se potvrđuju njihovi dogovori ali i da će ipak morati sačekati 14. ili 15. prosinca kada bi propisane mjere trebale biti relaksirane i kada bi bile dozvoljene svinjokolje i promet svinjama. Kazao je i kako su ostvarili pobjedu te da sada prosvjednici odlaze Božić proslaviti sa svojim obiteljima.

- Mogu reći da je hrvatski narodu uspio i napravio dobru stvar za hrvatsku poljoprivredu, ostavio je tradiciju na selu, borio se i uspio u tome. Za sedam dana imat ćemo novi sastanak u Slavoniji s potpredsjednikom Vlade i ministricom poljoprivrede - rekao je predsjednik Stožera za obranu hrvatskog sela, prenosi HRT.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook