Prethodni članak
Sljedeći članak

Hrvatska liječnička komora uputila važno upozorenje građanima!


Hrvatska liječnička komora upozorava građane na učestalu pojavu lažnih i netočnih oglasa o tzv. ljekovitim proizvodima, pripravcima i metodama. U takvim oglasima i tekstovima se često pojavljuju izmišljene izjave ili intervjui stvarnih liječnika, a posljednji takav primjer je oglas za pripravak koji 'čisti krvne žile', a u kojem se nedopušteno koristi fotografija i ime predsjednika HLK-a, doc. dr. sc. Krešimira Luetića. 

HLK ne podržava niti reklamira bilo kakav pripravak, a doktor Luetić nije dao dozvolu za korištenje njegovog imena i fotografije za bilo koje oglašavanje. Stoga se ovdje radi o svojevrsnoj krađi identiteta i lažnom oglašavanju te zloupotrebi institucije HLK-a kao i imena i ugleda njezinog predsjednika, stoji u priopćenju Liječničke komore.

Ovdje se radi o neistinitom oglašavanju i eklatantnoj krađi identiteta. Prijavio sam ovu zloupotrebu MUP-u. Pored toga, nužno je upozoriti građane, da takvi proizvodi često sadržavaju toksične tvari koje mogu ozbiljno naštetiti zdravlju osobe koja bih ih uzela - izjavio je Krešimir Luetić. Ovo oglašavanje namjerno građane dovodi u zabludu i tako ugrožava zdravlje naših građana, zaključuju u Hrvatskoj liječničkoj komori.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook