Prethodni članak
Sljedeći članak

HPD Belecgrad nagrađen za najbolji rad s mladima u 2021. godini

Zajednički je trud nagrađen nagradom Hrvatskog planinarskog saveza


Na samom završetku 2021. završen je i projekt Po dragom kraju, kojeg je HPD Belecgrad provodio potporom putem natječaja Krapinsko - zagorske županije za su/financiranje programa i projekata udruga u području prevencije zdravlja, skrbi o mladima i ranjivim skupinama te ljudskih prava, demokratizacije i razvoja civilnog društva.

S ciljem uključivanja mladih u planinarske aktivnosti, razvijanja socijalnih vještina nakon društvene distance uzrokovane pandemijom i brige za zdrav način života kroz interaktivne radionice, organizirane pohode i predavanja te stvaranje svijesti o važnosti zdravog načina života, projekt je započeo u svibnju prijavom polaznika osnovnoškolske dobi s područja županije. U program projekta uključilo se 23 djece s područja županije, koja su kroz 5 tematskih radionica, terensku nastavu i pohode na vrhove na području županije uspješno završili program projekta pod voditeljstvom Ivane Sambolić, budnim okom tajnice HPD-a Belecgrad Verice Havoić i uz zanimljiva predavanja i aktivnosti volontera.


Na samom kraju projekta najhrabriji mladi 12. prosinca uspeli na vrh Ivanščice čime su projektne aktivnosti završene, a na kraju zajednički trud nagrađen godišnjom nagradom Hrvatskog planinarskog saveza koju je Izvršni odbor HPS-a dodijelio HPD-u Belecgrad u kategoriji najbolji rad s mladima u 2021. godini.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook