Prethodni članak
Sljedeći članak

'Hodočasnička ambulanta' dobila opremu, dječak bicikl

Dvije donacije u Mariji Bistrici


Obavljena je danas primopredaja donacije za Hodočasničku ambulantu koja djeluje u Svetištu MBB u Mariji Bistrici. Naime, dr. sc. Sanja Kovačić pokrenula je hvalevrijednu aktivnost, koja se odvija tijekom hodočasničkih sezona u našem najvećem Marijanskom svetištu i to potpuno na volonterskoj bazi.

Dr. Kovačić, a uz nju i mnogi liječnici i medicinske sestre odrađuju volonterske sate za vrijeme većih hodočašća, kako bi mogli pružiti prvu pomoć u slučaju događaja koji zahtijevaju liječničku intervenciju, a koji se neminovno događaju s obzirom na veliki broj hodočasnika u bistričko Svetište. Za tu svrhu koristi se i mala 'ambulanta' koja se nalazi u sklopu sanitarnog čvora u neposrednoj blizini Crkve na otvorenom bl. Alojzija Stepinca.

Ovo prilikom, upravo posredstvom dr. Kovačić, obitelj Tepeš, sa stalnom adresom u Zagrebu, ali i sa povremenim boravkom u Mariji Bistrici donirala je upravo za potrebe te ambulante mali hladnjak, u kojem će se čuvati lijekovi, kao i pulsni oksimetar. Ovu vrijednu donaciju, uz dr. Kovačić primio je i rektor Svetišta MBB preč. Domagoj Matošević, koji je zahvalio na donaciji, ali i još jednom svim liječnicima koji volontiraju tijekom hodočašća.

Također je najavio novu 'hodočasničku ambulantu', koja će biti uređena u novim prostorima gospodarskih zgrada u izgradnji, a koje su stradale u požaru 2020. godine. Dr. Kovačić je pak napomenula da je u planu, također iz donacija i nabava EKG uređaja.

Uz ovu donaciju, obitelj Tepeš pobrinula se za još jednu. Naime, dječaku jedne potrebite obitelji darovan je malo rabljeni, gotovo novi bicikl i to posredstvom suradnice Svetišta Danice Bajs. Dječak i njegova majka zahvalili su na ovoj, za njih vrlo vrijednoj donaciji.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook