Prethodni članak
Sljedeći članak

HNS predstavio kandidate za treću izbornu jedinicu, na listi troje Zagoraca

Listu predvodi Predrag Štromar, predsjednik zagorskog HNS-a Robert Šplajt je treći na listi, Jasmin Krizmanić sedmi, a Anđelko Ferek - Jambrek dvanaesti


HNS je predstavio listu svih 14 kandidata na svojoj listi u 3. Izbornoj jedinici. Listu predvodi predsjednik stranke, potpredsjednik Vlade RH i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar. Drugi na listi je Čakovčanin Nenad Hranilović, predsjednik Županijske organizacije HNS-a Međimurske županije, treći predsjednik zagorskog HNS-a i načelnik Kumrovca Robert Šplajt, četvrta Marija Ribić, vijećnica u Gradskom vijeću Grada Lepoglave, peta saborska zastupnica HNS-a Bernarda Topolko, šesta Božica Makar, također saborska zastupnica HNS-a u dva mandata. Sedmi na listi je još jedan Zagorec, Jasmin Krizmanić, potpredsjednik HNS-a i načelnik Općine Gornja Stubica. Osma na listi je Karolina Juzbašić potpredsjednica je HNS-a i predsjednica Ženske inicijative HNS-a. Na devetom mjestu je Mirko Korotaj, HNS-ov je načelnik Općine Cestica.
Deseti na listi je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec, a jedanaesta Međimurka Marija Prekupec. Dvanaesti je Anđelko Ferek Jambrek zamjenik župana Krapinsko-zagorske županije, trinaesti Milorad Batinić, predsjednik Kluba zastupnika HNS-a u Hrvatskom saboru i gradonačelnik Ivanca. Posljedna je Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja.
U svom govoru Štromar je naglasio da je bitno imati nekoga u Zagrebu sa sjevera Hrvatske jer ljudi sa sjevera najbolje znaju što im treba. -  HNS mora u slijedećem mandatu biti u Vladi da osigura daljnju realizaciju projekata na sjeveru Hrvatske – rekao je Štromar te najavio osvajanje tri mandata.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook