Prethodni članak
Sljedeći članak

HGSS Zlatar Bistrice u akciji: Djevojka prilikom planinarenja odsklizala u podnožje, a za njome je krenuo njezin pas

Prilikom planinarenja mlađa ženska osoba se izgubila i naišla na rub kamenoloma u Kraljevom Vrhu


U petak u ranim večernjim satima na dežurni telefon HGSS Stanice Zlatar Bistrica došao je poziv za akciju spašavanja koja se na svu sreću dobro završila za sve sudionike.

Prilikom planinarenja mlađa ženska osoba se izgubila i naišla na rub kamenoloma u Kraljevom Vrhu. Pokušavajući se spustiti poskliznula se i odsklizala se nekoliko desetaka metara u podnožje. U toj po život opasnoj situaciji, srećom, nije zadobila nikakve ozljede. Za njome je zatim krenuo njezin pas, koji je zaglavio na dvadesetak metara visokoj “polici”. Kako pas nije mogao sići sam, a vlasnici nisu mogli do njega, odlučili su kontaktirati HGSS. Došavši na lokaciju spašavatelji su se popeli do psa, kojeg su pomoću užadi osigurali za jednog od spašavatelja i zajedno sa njim ga spustili na sigurno. Pas je bio jako suradljiv te mu HGSS-ovci i ovim putem čestitaju na hrabrosti i zahvaljuju  što nije testirao svoje zubiće na kolegi.

Mladoj dami ovim putem želimo sretan novi rođendan, i puno šetnjica sa njezinim ljubimcem po zagorskim bregima, simpatično su poručili HGSS-ovci.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook