Prethodni članak
Sljedeći članak

Helenin rad bit će sastavni dio jubilarnog izdanja ‘Nevidljive Ive’, a rad Nives na likovnoj izložbi

Na krasnoslovno - scenskom i likovnom natječaj za 3. Balogijadu, dvije učenice OŠ Bedekovčina polučile izvrsne rezultate. Mentorica ovim učenicima bila je učiteljica Melita Ogrinšak


Osnovna škola ‘Grigor Vitez’ Sveti Ivan Žabno u suradnji s Koprivničko - križevačkom županijom u ožujku je raspisala krasnoslovno - scenski i likovni natječaj za 3. Balogijadu. Ova balogijada posvećena je utemeljitelju suvremene hrvatske dječje poezije i nagrađivanom hrvatskom dječjem piscu Zvonimiru Balogu. Na likovnom natječaju mogli su sudjelovati svi učenici Republike Hrvatske od 1. – 8. razreda osnovne škole.


Za sudjelovanje u natječaju bilo je potrebno kreirati likovni rad koji će se motivsko - tematski vezati uz pjesmu po izboru iz Balogove pjesničke zbirke Nevidljiva Iva. Tema likovnog natječaja ove je godine vezana uz Nevidljivu Ivu jer će se povodom 50. godišnjice objave njezina prva izdanja ove godine otisnuti jubilarno izdanje Nevidljive Ive u nakladi izdavačke kuće Katarina Zrinski iz Varaždina. Pjesme Zvonimira Baloga u tom će izdanju krasiti i najuspjeliji učenički likovni radovi pristigli na ovaj natječaj.


Na natječaj je pristiglo 430 likovnih radova, a prema prosudbenom povjerenstvu, kojeg su činili Tomislav Buntak, dekan Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, Ranka Javor, povjesničarka umjetnosti i komparatistica, Manuela Vladić Maštruko, akademska slikarica i ilustratorica, izabran je likovni rad naše učenice Helene Vučković 4. a razred koji će biti sastavni dio novog i jubilarnog izdanja Nevidljive Ive.
Likovni rad naše učenice Nives Horvat 4. a razred, izabran je za likovnu izložbu. Motiv njihova rada bila je pjesma ‘Na kongresu lavova’.
Mentorica ovim učenicima bila je učiteljica Melita Ogrinšak.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook