Prethodni članak
Sljedeći članak

HDZ Krapinsko-zagorske županije ide s inicijativom pomoći hrvatskom branitelju Ivanu Pucku iz Laza Bistričkog

Žarko Tušek: Zahvaljujem Vladi na cjelovitom rješenju za posljedice potresa, a i mi ćemo pomoći konkretnom inicijativom


Nakon potresa koji je 22. ožujka pogodio Zagreb i dio Krapinsko-zagorske županije, Hrvatska demokratska zajednica Krapinsko-zagorske županije ide s konkretnom inicijativom pomoći hrvatskom branitelju Ivanu Pucku iz Laza Bistričkog čija je kuća teško oštećena u potresu.

Predsjednik ŽO HDZ-a i saborski zastupnik Žarko Tušek najprije pohvaljuje rad Vlade RH, predsjednika Vlade i cijelog kriznog stožera, kako u slučaju borbe s pandemijom koronavirusa, tako i u slučaju hitne reakcije koja se dogodila nakon tragičnog potresa koji je zadesio Grad Zagreb, prigradska naselja, ali i općine i gradove u Krapinsko-zagorskoj županiji koje su dio podsljemenskog pojasa.

– Ohrabrujuće su izjave kako će Vlada koordinirati cijeli proces popisa i sanacije nastalih šteta, kako kroz korištenje nacionalnih sredstava tako i kroz intenzivno lobiranje u okviru Europske komisije kako bi se iznašla sredstva s pozicije zajedničkog EU proračuna. Tako će se osigurati europska solidarnost, već viđena u sličnim tragedijama u drugim dijelovima Europe – istaknuo je Tušek te još jednom u potpunosti podržao ovakvu sustavnu politiku suočavanja s problemom, jer je jedino na takav način problem i moguće riješiti.

Tušek najavljuje da će se HDZ Krapinsko-zagorske županije, svi stranački dužnosnici, nacionalni i lokalni, prijatelji i podupiratelji, uključiti u iznalaženje pomoći stradalima.

– Potpunosti smo svjesni da je naš doprinos zapravo znak naše ljudske i kršćanske solidarnosti te da sustavno rješenje problema može biti isključivo u domeni Vlade RH, te eventualne pomoći jedinica lokalne samouprave koliko su one u mogućnosti. Našoj inicijativi stoga ne želimo davati niti najmanjeg elementa bilo kakvog populizma i upravo zbog toga želimo da akcija naše stranačke obitelji bude konkretna i usmjerena u pomoć rješavanja barem jednog problema koji je nastao – naglasio je predsjednik županijskog HDZ-a.

Uz Donju i Gornju Stubicu, potres je jako pogodio i područje Marija Bistrice, pogotovo naselje Laz Bistrički i naselja koja su u na obroncima Medvednice.

HDZ krapinsko-zagorske županije će se stoga uključiti u sanaciju oštećene kuće stradalog hrvatskog branitelja, prvog hrvatskog redarstvenika, veterana Domovinskog rata i oca dvoje djece Ivana Pucka, iz Laza Bistričkog 245. Angažirat će statičare i projektante, a nakon toga i građevinsku operativu u pomoći obnove objekta te se uključiti i s financijskom pomoći. Javna je to gesta i znak poštovanja u ovoj nesreći prema ljudima koji su u nekim drugim teškim vremenima stajali na braniku Domovine.

Na inicijativi je zahvalio načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički.

– Zahvaljujem svojoj stranci HDZ-u i predsjedniku Županijske organizacije Žarku Tušeku te kolegama dužnosnicima i Vladi RH na pomoći u ovoj teškoj situaciji. U borbi na dvije strane, i protiv koronavirusa i protiv potresa, svaka pomoć je dobrodošla. I Vladina za sve pogođene potresom i ova HDZ-a za našeg branitelja i njegovu obitelj – zahvalio je Milički.

Iz Krapinsko-zagorskog HDZ-a poručuju svima stradalima u potresu da iznađu snage u ovim teškim trenucima, a stranka i njezini dužnosnici s područja županije učinit će sve da im se sustavno pomogne. Pozivaju ih da im se obrate za bilo kakvu pomoć ili sugestiju u ovoj teškoj situaciji.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Pojačan je promet na pojedinim autocestama, na prilazima turističkim središtima, trajektnim lukama i pristaništima te na pojedinim graničnim prijelazima. Zbog snimanja filma od 26. do 29. srpnja povremeno će se zaustavljati promet na DC106 ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program