Prethodni članak
Sljedeći članak

Hajdaš Dončić o covid potvrdama: Vlada kaos, raste broj zaraženih, u OB Zabok više nema slobodnih respiratora

Stožer kao paradržavno tijelo kasni s provedbenim mjerama, vlada lagani kaos, uvođenje covid potvrda je odgođeno za par dana jer ne postoje jasne upute, rekao je Hajdaš Dončić


Predsjednik Županijske organizacije SDP-a Krapinsko-zagorske županije Siniša Hajdaš Dončić na novinarsko je pitanje danas, nakon pressice za medije na temu ‘Menstrualno siromaštvo’, komentirao uvođenje covid potvrda u širu upotrebu.

- Generalno, Stožer kao paradržavno tijelo kasni s provedbenim mjerama, vlada lagani kaos, uvođenje covid potvrda je odgođeno za par dana jer ne postoje jasne upute. Bez jasnih uputa ne znam kako će taj sustav funkcionirati. Drugo, opet je ostalo nerazriješeno tko će plaćati trošak financiranja samih testova, jer ovako kako izgleda su to pokušali prebaciti na gradove, općine ili ustanove, a oni nemaju novaca za to jer ih nisu predvidjeli u proračunu. To govori o stihiji gdje nam broj zaraženih raste, na žalost. Alarmirajući je podatak da OB u Zaboku generalno više nema slobodnih respiratora, traže pomoć iz Zagreba, jer veliki broj ljudi, osobito onih koji nisu cijepljeni, na žalost završava s težim posljedicama na ventilatorima i respiratorima. Ako covid potvrde trebaju za sve ustanove, bilo bi normalno da svi saborski zastupnici imaju potvrde i testiraju se – rekao je Hajdaš Dončić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook