Prethodni članak
Sljedeći članak

Gregurović: ‘Korektni smo prema svima i nećemo nikome reći da su banda, izdajnici ili lopovi’


Kod Spomen – škole dr. Franje Tuđmana u Velikom Trgovišću u srijedu je održano predstavljanje kandidata koalicijske liste HDZ-HNS-HSLS-HSU-HDS za III. izbornu jedinicu s područja Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije.

Zoran Gregurović, gradonačelnik Krapine i 2. na listi rekao je da je prošao put od lijepljenja plakata, Mladeži HDZ – a, preko vijećnika i predsjednika Gradskog vijeća Krapine, pa do gradonačelnika u trećem mandatu te saborskog zastupnika. - Ovo mi je jedna od čudnijih kampanja u kojima sudjelujem, do sada nisam imao priliku biti na izborima koji se održavaju usred tjedna, da li je to dobro ili loše, vidjet ćemo, onaj tko je donio takvu odluku je to napravio iz nekog svog razloga – rekao je Gregurović te istaknuo da da nikad niti jedna vlada nije toliko učinila za Zagorje i KZŽ kao Vlada Andreja Plenkovića.


- Posebno sam ponosan što ova Vlada ne dijeli nikog na ‘mi’ ili ‘oni’. Što se tiče investicija, događale su se u svim gradovima i općinama, neovisno o političkoj opciji na vlasti u pojedinoj JLS, jer, vrtić se sagradio ovdje u Trgovišću, kulturni centar se ovdje uređuje, tržnica se gradi u Zlataru, uređuje se Sokolana, Aglomeracija Zabok – Zlatar, koliko samo projekata u Pregradi i drugim sredinima gdje nije HDZ – ov načelnik ili gradonačelnik. Mislim da je to ono najvažnije, da je ova Vlada napravila to dase sredstva koja su se uspjela ishoditi iz EU fondova investiraju u sve dijelove naše žuapnije, da nacionalna sredstva dolaze u sve JLS – istaknuo je Gregurović, izrazivši žaljenje što neki njegovi kolege nigdje niti ne spomenu da su sredstva došla zahvaljujući programima koje je osmislila ova Vlada. – Kod Fonda solidarnosti, koliko je samo novaca došlo na ovo područje u sve JLS koje su se javile, a nisam baš primjetio da je puno njih reklo hvala i Vladi i prmijeru što su uspjeli dogovoriti produženje roka, ali i osigurati tolika sredstva. Ova lista u našoj izbornoj jedinici i mi kandidati u našoj županiji želimo pokazati da smo drugačiji, uključivi, želimo biti korektni prema svima i nećemo nikome reći da su banda, izdajnici ili lopovi – napomenuo je Gregurović. Dodao je da nikad nije bila veća zaposlenost i manja nezaposlenost te da svim gardovima i općinama rastu proračuni te pozvao građane da prepoznaju sve što je dobro napravljeno, da daju povjerenje za nastavak investicija i za nastavak razvoj Hrvatske.

Žarko Tušek, 9. na listi, rekao je da smatra da su žitelji Hrvatskog zagorja, sjevera Hrvatske, Međimurja, varaždinskog i zaprešićkog kraja u potpunosti svjesni kakvo je vrijeme iza nas. - Godine najvećih izazova i najcrnjih scenarija koje nismo mogli zamislit. U tim godinama uspjeli smo sačuvati naša radna mjesta u gospodarstvu, dizati standard plaća u javnom sektoru, sačuvati opstojnost naših poduztenika, obrtnika, gospodarstvenika na svakoj razini. Uspjeli smo sačuvati da nakon svih tih kriznih godina Hrvatska danas ima rast koji je među najvećima u EU i uistinu danas jest blistava, zlatna, zvijezda na europskom političkom nebu. Država koja čuva i poštuje europske vrijednosti i koja svojim ekonomskim i socijalnim pokazateljima raste u svakom segmentu i ima predivnu perspektivu. To je ono što smo radili s našim programom, građanima to isto nudimo u budućnosti – sigurnost, stabilnost, razvoj i napredak u svakom segmentu, razvoj u Hrvatskom zagorju, sjeveru Hrvatske i cijeloj Hrvatskoj – rekao je Tušek.

Deveta na listi, obratila se Ljubica Jembrih, načelnica Općine Lobor. - U ova dva mandata u Općini Lobor napravilo se puno kapitalnih projekata. Niti jedna općina, grad ni županija ne bi se razvijala ovakvim tempom da nije bilo dobro osmišljenih programa za razvoj ruralnih mjesta od strane naše Vlade. To je smjer koji moramo nastaviti i dalje, podržati. Pozivam sve drage ljude da razmisle o budućnosti naše djece, Zagorja i Hrvatske i izaberu HDZ i listu broj 6 za siguran razvoj Zagorja i Hrvatske – poručila je Jembrih.

Zdravko Tušek, 13. na listi, istaknuo je da čitav život radi za poljoprivredu i s poljoprivrednicima. - Svoj životni vijek, gotovo 20 godina, potrošio sam na rad s poljoprivrednicima, od uspostave sustava za upravljanje EU fondovima kako bi našim poljoprivrednicima omogućili rast i razvoj, do uspostavljanja i jačanja Savjetodavne službe kako bi bila servis poljoprivrednim proizvođačima, a posebice sam ponosan na posljednjih 6 godina, gdje sam kao državni tajnik bio zadužen za velik broj mjera i programa kako bi odgovorili na izazove s kojima se hrvatsko gospodarstvo i poljoprivreda suočila. Ponosan sam što sam s poljoprivrednim proizvođačima pronašao odgovore na sve te izazove i kako smo ih uspjeli savladati. U proteklih nekoliko godina smo izuzetno puno radili na tome kako bi našim poljoprivrednicima omogućili da ulažu, investiraju, osiguravaju bolji dohodak i kvalitetniji život. Na području 3. izborne jedinice gotovo 400 milijuna eura je uloženo u poljoprivredu, u razvoj ruralnog prostora, gotovo 1000 investicijskih projekata, tisuće mladih i malih poljoprivrednih proizvođača imalo je prigodu koristiti blagodati EU fondova koje je na raspolaganje stavila Vlada Andreja Plenkovića – napomenuo je Tušek.


Predstavila se i Sanja Borovec, načelnica Općine Jakovlje , koja je na 7. mjestu na listi. - Mi u općini Jakovlje smo dobar primjer kako se jednom vizijom i velikim i napornim radom mogu dogoditi velike promjene. Od 2017. pokrenuli smo gospodarski razvoj, jako puno uložili u komunlanu i društvenu infrastrukturu, a da pri tome nismo zaboravili na socijalni program i pomagali sve skupine građana. Možda smo jeidna općina u RH koja je donijela odluku da sufinancira ili financira dopunsko zdarvstveno osiguranje za sve mješatne koji su stariji od 75 godina i više. U današnje vrijeme možemo reći da je na području cijele Hrvatske teško biti nedobar načelnik ili gradonačelnik uz svu tu podršku koju je pružala HDZ odnosno Vlada s premijerom Plenkovićem – rekla je Borovec.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook