Prethodni članak
Sljedeći članak

GRADSKO VIJEĆE ZLATARA: Postavit će se znakovi upozorenja o zabrani odlaganja otpada na problematičnim lokacijama

Zlatarski su vijećnici donijeli i odluke o statusu nerazvrstanih cesta - javnog dobra u općoj uporabi, za dvije ulice u Zlataru, Ulicu Anke Horvat i Ulicu dr. Jurja Žerjavića, jer stvarno stanje tih nerazvrstanih cesta nije evidentirano u katastru ni zemljišnim knjigama


Na posljednjoj sjednici zlatarsko Gradsko vijeće prihvatilo je izvješće poduzeća Komunalac Konjščina vezano uz davanje usluga gospodarenja otpadom. U izvješću, između ostalog, stoji da su posude za miješani komunalni otpad podijeljene svim korisnicima, a kontinuirano se dijele i vreće za korisni otpad te papir. Komunalac je proveo i postupak jednostavne nabave mobilnog reciklažnog dvorišta, a izvršeno je generalno uređenje kamiona kipera s dizalicom i ugradnja hidraulične dizalice koja služi za skupljanje glomaznog otpada te za odvoz s groblja i divljih deponija. Vijenici su prihvatili i izvješće o lokacijama i količinima odbačenog otpada i provedbi mjera za sprječavanje nepropisnog odbacivanja otpada i mjera za uklanjanjeotpada odbačenog u okoliš. Kako stoji u izvješću, u prošloj je godini utvrđeno 9 lokacija, u naseljima Zlatar, Martinščina, Belec, Ratkovec, a provedene mjere su uspostava sustava za zaprimanje obavijesti o nepropisno odbačenom otpadu, uspostava sustava evidentiranja lokacija odbačenog otpada, provedba redovitog godišnjeg nadzora područja Grada Zlatara radi utvrđivanja postojanja odbačenog otpada te edukacija stnovništva za odgovorno gospodarenje otpadom. Kako je rečeno na sjednici, problematične lokacije češće će se kontrolirati i postavit će se znakovi upozorenja o zabrani odbacivanja otpada.

Zlatarski su vijećnici donijeli i odluke o statusu nerazvrstanih cesta - javnog dobra u općoj uporabi, za dvije ulice u Zlataru, Ulicu Anke Horvat i Ulicu dr. Jurja Žerjavića, jer stvarno stanje tih nerazvrstanih cesta nije evidentirano u katastru ni zemljišnim knjigama. Radi se o ulici do ambulante Doma zdravlja i župnog ureda, a kako je pojasnila gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek, da bi se ishodila građevinska dozvola za sanaciju klizišta u Ulici Anke Horvat, za što je projekt već spreman i čeka se odobrenje sredstava Hrvatskih voda, potrebna je ova odluka Gradskog vijeća. Gradsko je vijeće donijelo i odluku o davanju suglasnosti za provedbu ulaganja za projekt dječjeg igrališta u Belcu. Kako je navela gradonačelnica, LAG Zeleni bregi objavio je natječaj u kojem su prihvatljivi korisnici jedinice lojkalne samouprave, a prihvatljivi projekti građenje i opremanje dječjih igrališta. Da bi se Grad mogao javiti na natječaj, također je potrebna suglasnost Vijeća za provedbu ulaganja. Na Vijeću je donesena i Odluka o koeficijentima za obračun plaće službenika i namještenika u upravnim tijelima Grada Zlatara. Kako je pojašnjenona sjednici, zapravo se ne mijenja ništa, osim što su propisani nazivi radnih mjesta i ona su svrstana u 13 klasifikacijskih rangova, koji je osnova za vrednovanje radnih mjesta.

Usvojeno je i izvješće o radu gradonačelnice u drugoj polovici prošle godine, a ujedno su vijećnici obaviješteni o trenutnim projektima u Gradu. Kako je navedeno, rješavaju se zahtjevi mještana za kameni materijal i naspivanje neasfaltiranih cesta nakon zime, a radi se na tome da se izrade troškovnici za aslaftiranje što više prometnica. Gradonačelnica je najavila i da će uskoro morati doći do rebalansa proračuna, s obzirom da su Gradu odobrena neka sredstva na natječajima, poput onih za nogostup u Belcu, pa se moraju uskladiti iznosi kojima projekte sufinancira Grad. – Prijavljena su klizišta na cesti prema Domu zdravlja te u Vinogradskoj ulici, i tu će biti potreban rebalans ako prođemo. I dogradnju vrtića, za što su nam odobrena sredstva, moramo sufinancirati s 10 posto. Vjerujem da će osim nogostupa u Belcu ići i nogostup u Varaždinskoj ulici, uređenje parkirališta ispred suda, trebamo se prijaviti i na mjeru 4.3.2. za projektnu dokumentaciju za cestu prema vrhu Ivanščice. Prioritet je i rasvjeta, a i Park hrvatske mladeži je pred završetkom – izvjestila je gradonačelnica.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook