Prethodni članak
Sljedeći članak

Gradonačelnik Ivan Hanžek Nogometnom klubu Mladost svečano uručio predugovor o izgradnji igrališta s umjetnom travom unutar SC Zaseka

Hvale vrijedna zajednička investicija Grada Zaboka i Hrvatskog nogometnog saveza kojom će profitirati zabočka Mladost


Sinoć je u prostorijama NK Mladost Zabok u Zaseki, gradonačelnik Ivan Hanžek svečano uručio predugovor o izgradnji igrališta s umjetnom travom u sklopu SC Zaseka, koji je Grad Zabok potpisao s Hrvatskim nogometnim savezom čiji je potpisnik bio izvršni direktor Marijan Kustić.

Uz gradonačelnika Hanžeka uručivanju predugovora je u ime Grada Zaboka nazočila i zamjenica gradonačelnika Valentina Đurek, dok su Mladost predstavljali predsjednik Tihomir Vančina, izvršna direktorica Martina Hajdaš-Dončić i dopredsjednik kluba Dalibor Tuđa.


Predugovorom je uređeno da će HNS donirati umjetnu travu, dok se Grad Zabok obvezao da snosi troškove pripremnih radova. Nakon što HNS pošalje obavijest da je umjetna trava spremna za ugradnju, Grad Zabok ima 60 dana da u cijelosti obavi sve pripremne radove. Preduvjet za početak radova je uspješna primopredaja podloge od strane izvođača ugradnje umjetne trave koje određuje HNS.

Grad Zabok ujedno je dužan pružiti i svu savjetodavnu i stručnu pomoć prilikom realizacije prava i obveza iz budućeg ugovora. Nakon što se ugovor sklopi Hrvatski nogometni savez će kupiti umjetnu travu i snosit će troškove njene dostave u SC Zaseka.

-Zahvaljujemo se gradonačelniku Zaboka Ivanu Hanžeku, zamjenici gradonačelnika Valentini Đurek, predsjedniku HNS-a Davoru Šukeru, izvršnom direktoru HNS-a Marijanu Kustiću, predsjedniku NS KZŽ Stjepanu Merkašu-Krojfu i Igoru A., za trud i angažman da dođe do ugovora kojim će naš klub dobiti umjetnu travu. Dugo smo čekali da se ovaj projekt realizira, a benefiti ovog projekta za naš klub su nemjerljivi – riječi su predsjednika Mladosti Tihomira Vančine, koji se gradonačelniku Hanžeku zahvalio i klupskim dresom.

Realizacija ovog projekta trebali bi krenuti nakon Europskog prvenstva u nogometu. NK Mladost Zabok dobit će vrlo kvalitetnu umjetnu travu koja zadovoljava UEFA i FIFA kriterije, pa će se na njoj moći odigravati i službene utakmice. Istovjetni umjetni travnjak u veljači ove godine izgrađen je u Dugopolju i koristi ga istoimeni drugoligaš, a povremeno na njemu trening obavi i HNK Hajduk. Jedina obaveza Mladosti prema HNS-u je da tri godine nakon ugradnje umjetne trave u Zaboku sve selekcije HNS-a mogu na njoj besplatno trenirati.

Sama investicija vrijedna je oko 3.500.000 kuna. Vrijednost umjetne trave je oko 2.200.000 kuna, dok će pripremni radovi stajati oko 1.300.000 kuna. Umjetna trava bi na SC Zaseka trebala biti postavljena najkasnije do kraja 2021. godine, a prema nekim optimističnim najavama mogla bi biti postavljena već početkom jeseni.

Izgradnja igrališta s umjetnom travom svakako je najvrjedniji zahvat u stvaranju kvalitetnih uvjeta za treniranje svih dobnih kategorija. Klub koji ima umjetnu travu nije ovisan o vremenskim uvjetima i u svakom trenutku može napraviti kvalitetan trening, pa će se zato ovom projektu uz igrače još više veseliti treneri koji će sada puno lakše moći podizati nivo igre svojim igračima.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook