Prethodni članak
Sljedeći članak

Gradonačelnik Gregurović najavio veteranski centar u Krapini - jedini u sjeverozapadnoj Hrvatskoj

U Krapini obilježen Dan sjećanja na žrtve Vukovara!


Uoči obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, u Krapini je u petak, dostojanstveno i uz puno poštovanja, kod Spomen – obilježja smrtno stradalim i umrlim braniteljima u Domovinskom ratu, odana počast najvećem gradu heroju, gradu Vukovaru.

U predvečerje Dana sjećanja, kada se s pijetetom i dubokim poštovanjem sjećamo poginulih civila i branitelja koji su položili svoje živote za Lijepu našu, svijeće je zapalila delegacija Grada Krapine predvođena gradonačelnikom Zoranom Gregurovićem, predstavnici MUP-a i Vatrogasne zajednice te brojni građani.

Pridružili su im se članovi obitelji poginulih i umrlih hrvatskih branitelja, kao i članovi braniteljskih udruga.

Gradonačelnik Gregurović rekao je kako Dan sjećanja od prošle godine obilježavaju kod spomen obilježja u Perivoju Janka Draškovića, svim poginulim braniteljima s područja Krapinsko-zagorske županije.

-U jednom prekrasnom ambijentu pripremljen je jedan dostojanstven program i hvala svima što su se okupili; i građanima i udrugama, ali i svim drugima koji su došli. Okupili smo se u velikom broju,a uz pomoć Ministarstva hrvatskih branitelja uređeno je i ovo spomen obilježje - rekao je Gregurović i dodao da je Ministarstvo pomoglo i za brojne druge projekte.

-Ono što nas posebno veseli u vremenu koje je pred nama, nakon što su sagrađena četiri veteranska centra, gradit će se još četiri – u Osijeku, Virovitici, Senju i jedan će biti ovdje u Krapini. Možemo reći da će to biti jedini veteranski centar u sjeverozapadnoj Hrvatskoj za sada i to nas posebno veseli - najavio je gradonačelnik Gregurović.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook