Prethodni članak
Sljedeći članak

Grad Krapina nastavlja sa sufinanciranjem odvoza otpada i zbrinjavanja pelena!

Gradonačelnik Zoran Gregurović, svjestan posljednjih poskupljenja, naglašava kako će gradska uprava uvijek izlaziti u susret svojim stanovnicima kako bi im olakšali svakodnevicu


Grad Krapina brine o potrebama svojih sugrađanima te će i u 2023. godini nastaviti pomagati svojim stanovnicima subvencioniranjem odvoza otpada i troškova prikupljanja i zbrinjavanja pelena.

Stanovnicima će Grad pomoći pri odvozu otpada uz uvjet prijavljenog prebivališta na području Grada Krapine te da za sakupljanje otpada koriste spremnik od 80 litara za miješani komunalni otpad. To pravo ostvarit će samačka domaćinstva sa primanjima do 200,00 EUR u iznosu od 7,50 EUR mjesečno i samačka domaćinstva sa primanjima od 200,01 do 275,00 EUR u iznosu od 4,50 EUR mjesečno.

Uz zahtjev za ostvarivanje spomenutih prava podnositelj zahtjeva dužan je priložiti: presliku osobne iskaznice, potvrdu o visini primanja, izjavu da za skupljanje miješanog komunalnog otpada koristi kantu od 80 litara, potvrdu nadležnog tijela MUP-a da je na određenoj adresi prijavljen samo podnositelj zahtjeva te presliku računa za odvoz otpada.

Gradonačelnik Zoran Gregurović, svjestan posljednjih poskupljenja, naglašava kako će gradska uprava uvijek izlaziti u susret svojim stanovnicima kako bi im olakšali svakodnevicu, a ovo je jedna u nizu takvih mjera koja će, prema riječima gradonačelnika, uvijek naći svoje mjesto u gradskom proračunu.

Također, uz prebivalište kao uvjet, pravo na sufinanciranje troškova prikupljanja i zbrinjavanja pelena imaju roditelji za djecu do 3. godine života i osobe koje iz zdravstvenih razloga koriste pelene na način da im se odobrava korištenje 2 vreće za skupljanje pelena mjesečno.

Zahtjev se podnosi Upravnom odjelu za društvene djelatnosti, poslove gradonačelnika i gradskog vijeća na propisanom obrascu, a nužno je priložiti presliku osobne iskaznice, rodni list djeteta, potvrdu liječnika da podnositelj zahtjeva iz zdravstvenih razloga koristi pelene.

Pružatelj usluge odvoza otpada, Krakom d.o.o. će temeljem evidencije korisnika kojima je odobreno pravo na pomoć, dostaviti Gradu Krapini račun za sufinanciranje odvoza otpada, sa specifikacijom cijene pojedinačno po korisniku za sve korisnike na popisu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook