Prethodni članak
Sljedeći članak

Grabrovečki osvojio 4. mjesto na državnom prvenstvu u trailu, Vrbanec i Habijan također odlični

Protekli vikend održana je trail utrka 100 milja Istre


Veliki dio trkačke scene Atletskog kluba Zabok protekli vikend je proveo u Istri na sedmom izdanju velikog sportskog događaja 100 milja Istre. Događaj se održao od 12.- 14. travnja, a sastoji se od četiri trail utrke u duljini od 168 kilometara (100 milja), 110 kilometara, 67 kilometara i 41. kilometra. Od svojeg skromnog početka do danas 100 milja Istre je prikupio tisuće trkača iz cijelog svijeta te zbog svog rasta i uspjeha od 2016. godine postao dio Ultra – Trail World Toura (

Za hrvatske trkače ove godine je značajna bila staza u dužini 110 kilometara na kojoj se održalo Državno prvenstvo u trailu. Utrka je za najbrže uglavnom noćna, start utrke je u Lovranu u 10 sati navečer, a staza utrke prelazi preko Učke i Ćićarije te u unutrašnjost Istre preko Buzeta sve do cilja u Umagu. Natjecatelje su dočekali teški uvjeti koje su prouzročile snježne padaline na Vojaku, najvišem vrhu Učke te blato u nižim predjelima na zahtjevnim tehničkim spustevima. Na trail stazi su se ogledala najveća imena naše trail trkače scene, pa tako i članovi Atletskog kluba Zabok.

Matija Grabrovečki ostvario je sjajan rezultat i s vremenom od 14 sati i 11 minuta osvojio 4. mjesto na državnom prvenstvu. Matija već godinama ostvaruje odlične rezultate na planinskim utrkama kao i dugoprugaškim disciplinama na cesti, te je u trail disciplini nositelj titule državnog prvaka 2017. i 2018. godine. Utrku su uspješno završili i naši novi članovi Marko Vrbanec i Damir Habijan, obojica s vremenom 24 sata i 25 minuta, što je odličan rezultat s obzirom na uvjete, ali i to da im trčanje nije primaran sport.  Jelena Brezak također je nastupila na stazi od 110 km ali je na žalost zbog problema sa zdravljem morala odustati.

23. “HOMO SI TEĆ”

U sklopu festivala sporta i rekreacije u Rijeci održana je utrka Erste petica duljine 5 kilometara.

Na utrci je nastupila članica škole trčanja Andreja Šagud te u cilj ušla u odličnom vremenu 23:35 i zauzela 2.mjesto u starosnoj kategoriji.

Adria Spring Trail 2019.

U Njivicama na otoku Krku održana je treća utrka Treking lige.
Utrka je ponudila 3 staze – Challenger duljine 24km, Active od 17km i onu najkraću Light duljine 6km.

Na utrci je nastupio Mark Tomek iz AK Zabok koji je u kategoriji Light osvojio prvo mjesto u vremenu 37:06.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook