Prethodni članak
Sljedeći članak

Glumio Slovenca i čuvao na kile kokaina

Za osumnjičenim 40-godišnjakom je bila raspisana međunarodna potraga


Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjim državljaninom Republike Srbije i 24-godišnjom državljankom Bosne i Hercegovine zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“, dok se sumnja da je 40-godišnjak sam počinio još dva kaznena djela i to „Krivotvorenje isprave“ i „Ovjeravanje neistinitog sadržaja“.
 
Naime, sumnja se da su osumnjičeni protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, s ciljem daljnje preprodaje i ostvarivanja protupravne imovinske koristi, nabavljali veće količine kokaina i heroina koji su potom pripremali za daljnju prodaju i skrivali u automobilu te kući kojom su se koristili.
 
Temeljem naloga suda obavljena je pretraga kuće na području Mlinova te osobnog automobila kojom prilikom je u kući pronađeno 16 paketa ispunjenih s ukupno 2806 grama kokaina, 552 grama heroina, 30.600 grama punila za povećanje mase droge, tri vage, oprema za pakiranje te određeni novčani iznos za koji se sumnja da potječe od preprodaje droge, dok je u automobilu s kojim se koristi 40-godišnjak pronađeno ukupno 1130 grama kokaina.
 
Policijski službenici nadalje sumnjaju da je 40-godišnjak na neutvrđen način nabavio lažnu ispravu u namjeri da ju uporabi kao pravu te se je tako prilikom policijskog postupanja svjesno predstavio nevjerodostojnom osobnom iskaznicom Republike Slovenije.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook