Prethodni članak
Sljedeći članak

GDCK Krapina prikupio 444 doza krvi

Darivatelj koji je krv dao 100 puta je Marijan Travenšćak iz Krapine


U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Krapina, ekipa Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu iz Zagreba prikupila je 444 doza krvi u posljednjem ovogodišnjem ciklusu darivanja krvi.


Akcijama je pristupilo 492 dobrovoljnih davatelja krvi, a 48 njih zbog zdravstvenih razloga nije moglo dati krv.
Dva dana u Srednjoj školi Krapina prikupljeno je 85 doza, tri dana u Pučkom otvorenom učilištu u Krapini prikupljeno je 296 doza i u akciji u Restoranu „Zagorka“ u Đurmancu 63 doza krvi.

Krv je prvi put dalo 16 dobrovoljnih davatelja krvi, a oni su Tina Varjačić, Helena Hršak, David Matešić, Franjo Pasariček, Lovro Pavić, Leonardo Sporiš, Dean Ptičar, Mateja Božinović, Martin Kuhta, Patrik Kozina, Nikola Gavrić, Luka Benc, Nikola Kletečki, Žarko Zagoršćak, Alen Zajec i Tomo Hršak.

- I u ovoj akciji imali smo darivatelja koji je krv dao 100 puta, a to je gospodin Travenšćak Marijan iz Krapine. U Gradskom društvu Crvenog križa Krapina izuzetno smo zadovoljni sa odazivom. Zahvaljujemo Srednjoj školi Krapina i Restoranu „Zagorka“ Đurmanec što su nam i ovaj put ustupili besplatan prostor za akcije dobrovoljnog davanja krvi – kažu u GDCK Krapina.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook