Prethodni članak
Sljedeći članak

Gasi se poznata domaća televizija! Novinari šokirali emotivnim videom: 'Zahvaljujemo na pozornosti'


Foto: Screenshoot You Tube

Tužna vijest dolazi iz Dubrovnika. Naime, gasi se Dubrovačka televizija. Zaposlenici već dva mjeseca nisu dobili plaće, a televizija s emitiranjem prestaje u četvrtak, 29. veljače 2024. godine, prenosi Večernji list.

Novinari su se u emotivnom videu na YouTubeu obratili svojim gledateljima.

- Poštovani gledatelji, dobra večer! Težak trenutak za sve nas. S velikim žaljenjem vas obavještavamo kako se od ovog četvrtka, 29. veljače, Dubrovačka televizija gasi. Naime, danas smo zaprimili obavijest većinskog vlasnika i direktorice kako je tvrtka ponovno u blokadi i kako će se do kraja ovog tjedna proglasiti stečaj zbog lošeg poslovanja i nedostatka sredstava. Ovo je veliki gubitak za grad Dubrovnik i Dubrovačko-neretvansku županiju. Ujedno, ovo je veliki gubitak svima nama - poručili su te dodali da Dubrovačka televizija program emitira već 18 godina.

- Već 18 godina ulazimo u vaše domove. Uspješno smo prenosili sva bitna događanja za Dubrovnik i okolicu, radili predizborna sučeljavanja, prenosili sportske manifestacije, u središnjoj informativnoj emisiji otkrivali afere, brojnim emisijama obrađivali teme važne za sve vas gledatelje i najvažnije od svega, svakog se dana trudili dati sve od sebe kako biste dobili što više informacija na jednom mjestu i kako biste nas, na neki način, smatrali svojim članom obitelji - istaknuli su.

- Obraćali ste nam se kada ste imali probleme i kada bi institucije zakazale, a mi smo na terenu predano radili upravo zbog vas. Tužni smo zbog ovakvog kraja, no ostaje nada kako naš rad neće ostati zaboravljen. Tko je sve odgovoran zbog situacije u kojoj smo se našli? Odgovora je sigurno puno, no ostat ćemo profesionalni i dostojanstveni pa prstom nećemo upirati ni u koga - dodali su te nastavili:

- Nitko od zaposlenika nije primio plaću za siječanj, a prema informacijama koje nam je dao većinski vlasnik teško da ćemo biti plaćeni za sve što smo radili u veljači. Nitko od nas ne prima naknade za prekovremeni rad niti smo to ikad tražili. Ovaj posao radimo iz ljubavi, no ne živimo samo od ljubavi stoga vjerujemo u institucije pravne države i poduzet ćemo sve korake kako bismo primili plaće za sve što smo do danas odradili. Za kraj želimo vas obavijestiti kako ćemo sutra u 18 sati u terminu Dnevnika emitirati specijalni dokumentarac o radu, djelovanju i postojanju Dubrovačke televizije. Dragi gledatelji, zahvaljujemo na pozornosti i vjernosti dugih 18 godina. Hvala vam na svemu i doviđenja - zaključili su u emotivnom videu.

Pogledajte video:

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook