Prethodni članak
Sljedeći članak

Fran Pelin dječji je načelnik, a Luka Draganić zamjenik načelnika Općine Radoboj

Dječji su vijećnici tajnim glasanjem izabrali svoje vodstvo


U travnju i svibnju u Osnovnoj školi Side Košutić Radoboj na čelu s učiteljicom Magdalenom Želimorski i uz stručnu pomoć Društva Naša djeca Radoboj održali su se izbori za Dječje vijeće Općine Radoboj. Izabrano je 15 članova Dječjeg vijeća kojeg čine učenici od 2 do 8 razreda. Dječje vijeće predstavlja oblik dobrovoljnog dječjeg organiziranja i djelovanja u njihovom slobodnom vremenu koje će aktivnom participacijom u lokalnoj zajednici javno iznijeti svoje želje, prijedloge, mišljenja, kritike, zahtjeve i poruke odraslima uz mogućnost da i djeca imaju udio u kreiranju svojih potreba u sredini u kojoj žive.

Nakon konstituirajuće sjednice Općinskog vijeća Općine Radoboj, u petak, 11. lipnja, održala se konstituirajuća sjednica Dječjeg vijeća Općine Radoboj u I. sazivu. Sjednici su nazočili načelnik općine Radoboj Anđelko Topolovec, ravnatelj Osnovne škole Side Košutić Radoboj Dražen Gerić, predsjednica Društva Naša djeca Radoboj Ivana Hazulin Pospiš i učiteljica Magdalena Želimorski.

Dječji su vijećnici tajnim glasanjem izabrali svoje vodstvo; Fran Pelin izabran je za dječjeg načelnika te Luka Draganić za zamjenika dječjeg načelnika. Dječji načelnik Fran Pelin zahvalio je članovima Dječjeg vijeća na izboru i najavio daljnje aktivnosti vezane za detaljan program rada i proračun. Načelnik općine Radoboj Anđelko Topolovec čestitao je izabranom vodstvu Dječjeg vijeća i svim članovima i poželio im uspješan rad u aktivnostima namijenjenima dobrobiti djeci.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook