Prethodni članak
Sljedeći članak

FOTOGALERIJA: Obrtnici iz cijele Hrvatske stigli u Stubicu i kuhali u humanitarne svrhe


Obrtnici iz cijele Hrvatske okupili su se danas na Humanitarnom obrtničkom kotliću, događanju koje je po četvrti puta organizirano Udruženje obrtnika Stubica.

Dvadesetak ekipa kuhalo je i pripremalo razne slatke i slane delicije, specifične za krajeve iz kojih dolaze. Vrtio se odojak, pripremali žablji krakovi, rezao pršut, kuhala kotlovina, kušali domaći kolači.

Što se sve pripremalo i kakva je atmosfera vladala na ovoj manifestaciji, pogledajte u našoj FOTOGALERIJI.

Sve to privuklo je velik broj posjetitelja koji su za kušanje svega što su obrtnici pripremili izdvojili iz džepa za potrebite. Naime, i ovaj je obrtnički lonec bio humanitarnog karaktera, tako da će se sva prikupljena sredstva utrošiti na kupnju invalidskih kolica za Gordanu Sedlar iz Stubičkih Toplica.

-Jako smo zadovoljni odazivom ekipa, kao i s puno sponzora koji su se priključili akciji, a zahvaljujemo i na medijskoj pažnji ovoj našoj akciji – istaknula je predsjednica Udruženja obrtnika Stubica Zvjezdana Dekan.

Osim 18-ak ekipa iz Hrvatske, stigla je i ekipa iz Slovenije. – Ovo je događanje jedna divna gesta, koju su prihvatili obrtnici iz cijele hrvatske, ali i Slovenije. I mi posjećujemo njihova događanja, tako da su se kroz godine razvila divna prijateljstva, ali i poslovne suradnje – istaknuo je predsjednik Obrtničke komore KZŽ Nenad Kučiš.

Uz brojne gradonačelnike i načelnike, događanje je obišao u krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, koji je čestitao na odličnoj organizaciji ovog humanitarnog kotlića. – Obrtnici pokazuju da itekako razumiju ljudske sudbine, da prate što se događa u njihovoj lokalnoj zajednici i uvijek reagiraju kada je potrebno – rekao je Kolar i istaknuo kako ga posebno veseli što neke ekipe obrtnika iz udaljenijih krajeva Hrvatske dolaze svake godine, čime pokazuju kako se dobro osjećaju ovdje u stubičkom kraju i Hrvatskom zagorju.

Dodajmo i da je na događanju nastupila Dječja folklorna skupina KUD – a 'Matija Gubec' Gornja Stubica, a nakon toga su se za dobru zabavu pobrinuli dečki iz sastava Pet za pet.

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook