Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO] Veseli prijem: Darivano 35 – ero najmlađih Zabočanki i Zabočana

Svakim se danom povećava broj mladih obitelji koje se doseljavaju ili stvaraju u Zaboku, a time na svu sreću raste i broj novorođene djece, rekao je gradonačelnik Hanžek


Grad Zabok i Društvo Naša djeca Zabok danas su organizirali prijem novorođene djece u gradu Zaboku u proteklih pola godine. U tom je periodu rođeno 35 -ero mališana, a sve ih je pozdravila predsjednica DND – a Zabok Sonja Borovčak.

-Grad Zabok je prvi krenuo s prijemom za novorođene, to je zapravo počast svima koji su se odlučii da naš grad ima što više djece i mladih. U okvru naše akcije Grad - prijatelj djece to je jako značajno, DND je potaknuo te susrete i ja se jako veselim svakom novom malom Zabočanu ili Zabočanki – rekla je Sonja Borovčak.

Mališanima odnosno njihovim roditeljima uručeni su pokloni koji sadržavaju ručnik za bebe, dekicu, ‘slinček’ i CD Zabočkih mališana. Naravno, tu je i novčana potpora, koja iznsoi 1000 kuna za prvo dijete u obitelji, 2000 za drugo te svako sljedeće dijete u obitelji 3000 kuna. - Najbitnije je da su nama djeca zaista važna i da DND zajedno s Gradom Zabokom i uz veliku potporu grdonačelnika čini sve da naš grad bude po mjeri svih građana, a prije svega ovih malih –zaključila je predsjednica DND – a Zabok.

Gradonačelnik Ivan Hanžek pozdravio je okupljene i istaknuo da se svakim danom povećava broj mladih obitelji koje se doseljavaju ili stvaraju u Zaboku, a time na svu sreću raste i broj novorođene djece. – S jedne strane je to veselje, s druge dodatna briga jer treba osigurati socijalnu podlogu za lakši odgoj i odrastanje te djece i olakšati život njihovim roditeljima. Mogu reći da uz Dječji vrtić kojeg tradicionalno imamo u Zaboku, uz relativno novo odjeljenje Dječjeg vrtića u Martinišću, ovih je dana krenuo je natječaj za izgradnju novih dječjih vrtića. Mi idemo s kandidaturom izgradnje dječjeg vrtića i područne škole u Špičkovini. Na taj način mislim da bismo mogli zadovoljiti najveći broj potreba za smještajem djece u vrtiću, kratkoročno i srednjoročno. Dugoročno se nadam da će novi gradonačelnici morati razmišljati o novim vrtićima – zaključio je gradonačelnik Hanžek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook