Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO] Tridesetak udruga predstavilo svoj rad: 'One su pokretač svih događanja, hvala svim volonterima'

U Donjoj Stubici je danas održan 18. Sajam udruga Krapinsko – zagorske županije


U Donjoj Stubici je danas održan 18. Sajam udruga Krapinsko – zagorske županije, u organizaciji Mreže udruge Zagor, s ovogodišnjim partnerima Multimedijalnim centrom Stub – klub, Bedekovčanskom udrugom mladih i Udrugom Petrože Krušljevo Selo.

U Parku Jure Stubičanca okupilo se tridesetak udruga, koje su posjetiteljima, ali i jedne drugima, predstavile svoj rad i aktivnosti kojima se bave. – Evo, 18 godina sajma udruga je iza nas i ovo je događanje jako bitno za civilno društvo. Cilj je da se udruge predstave javnosti, zbog čega svake godine sajam održavamo u drugoj sredini, ali još je važnije da se udruge međusobno povežu, što se kroz brojne projekte pokazalo pozitivnim u posljednjih 18 godina – rekla je Ivana Radanović iz Mreže udruga Zagor.

Sajam je održan uz potporu Grada Donja Stubicas te pod pokroviteljstvom Krapinsko – zagorske županije. – Značaj udruga na području našeg grada izuzetno je velik, oni su pokretač svih dešavanja i manifestacija u gradu i svaka čast svim volonterima koji svoje slobodno vrijeme daju za grad i civilno društvo. Grad je tu kao suport u organizacijskom i financijskom smislu koliko god možemo, da još više potičemo takav vid stvaralaštva. Čestitke svima koji se takvim poslom bave i mi smo s ponosom danas domaćini ovog 18. Sajma udruga – rekao je gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić.

Okupljene je pozdravila i štandove obišla i pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade Martina Gregurović Šanjug. – Osjeća se jedna pozitivna energija, okupilo se puno udruga i slavi se ne samo 18. rođendan Sajma, nego i županijskog programa djelovanja za mlade – rekla je Gregurović Šanjug te dodala kako Krapinsko – zagorska županije podržava organizaciju Sajma te zahvaljuje svima koji kontinuirano svake godine vode brigu da se sajam održi.

Osim predstavljanja udruga na štandovima, održan je i prigodni program, a postavljena je i izložba fotografije, kroz koje su posjetitelji mogli vidjeti kako su sajmovi udruga izgledali od samih početaka.

OVDJE možete pogledati i fotogaleriju sa Sajma.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook