Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO] Što se ovog tjedna jelo u saborskom restaću? Cijene su baš zanimljive!


Dok građani Hrvatske svakodnevno izdvajaju značajne iznose za gablece, a obroke u restoranima malo si tko može priuštiti, saborski zastupnici uživaju u nevjerojatno povoljnim cijenama hrane u restoranu Hrvatskog sabora. U restoranu Hrvatskog sabora tako dnevna juha stoji samo 1 euro, glavno jelo s prilogom 3 eura, desert 1 euro, a salata 0,50 eura. Usporedimo li ove cijene s prosječnim gablecom u bilo kojem restoranu izvan sabora, koji često premašuje višestruko veće iznose, jasno je da saborski jelovnik nudi privilegiju koja je nedostupna običnim građanima.

Društvenim mrežama danas tako kruži ovotjedni meni. Svakog dana, uposleni djelatnici Hrvatskog sabora mogu birati između dva menija. U ponedjeljak se kuhala svinjetina u umaku od paprike i šampinjona uz široke rezance
i varivo od porilikua i ječma uz debrecinke i senf. Utorak je bio rezerviran za kosani odrezak, pire od krumpira uz mlado zelje u rajčici, a za one koji su htjeli nešto lakše bila je ponuđena salata od tune. U srijedu je nastupio pureći bečki uz povrtni rižoto dok je drugi izbor bilo varivo od graha, kranjske kobasice i senf. Četvrtak - pašticada i njokići ili špek fileki, a u petak riba uz prilog ili špageti bolonjez.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook