Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO] Nakon brojnih sportskih sadržaja i otvorenja Vinskog placa, danas je službeno otvorenje 57. tjedna kajkavske kulture

Službeno otvorenje je danas u 17 sati


Iako je službeno otvorenje Tjedna kajkavske kulture danas u 17.00 sati, brojna događanja održana u subotu najavila su odličan ovogodišnji program. Što se tiče sportskog dijela programa održan je 21. međunarodni stolnoteniski turnir Krapina 2022. te 6. Memorijal Jurice Spačeka. Osim stolnoteniskog turnira u organizaciji KK Krapina održan je turnir u streetballu. Započeo je i dječji turnir "Kaj kup" za uzraste U-9 i U-11 koji traje cijelog vikenda.

Možda i najveći interes u subotu pobudilo je otvorenje Vinskog placa koji će ugostiti brojne posjetitelje u slijedećih tjedan dana. Gradonačelnik Krapine, Zoran Gregurović, prilikom otvorenja naglasio je da se radi o dijelu manifestacije koja je pun pogodak.

- Kada smo prije nekoliko godina krenuli s Vinskim placem, a koji je onda bio smješten na Trgu Ljudevita Gaja, moram priznati da smo se malo bojali kako će to ljudi prihvatiti, no sada vidimo da je to zapravo bio pun pogodak. Naime, čak su i druga mjesta počela kopirati tu našu ideju - izjvio je gradonačelnik dodajući da je Vinski plac iz godine u godinu sve bolji te se ove godine vraća u punom izdanju, od subote do subote.

-Na Vinskom placu predstavit će se naši domaći zagorski vinari, a posjetitelje će cijelo vrijeme zabavljati naši zagorski sastavi. Atmosfera je prijašnjih godina bila fenomenalna, tako da uopće ne sumnjam da će i ove godine biti tako - zaključio je Gregurović.

Dodajmo i da je u subotu bilo otvorenje izložbe slika Jadranke Fatur uz glazbeni program FS “Viline”.

Nedjelja nam donosi službeno otvorenje Tjedna kajkavske kulture programom od 17.00 sati mimohodom počasnih i povijesnih postrojbi te Dječjim korzom. Prije toga od 15.00 sati počinje likovna kolonija “Ernest Tomašević”. Od 18.30 sati je otvorenje izložbe dječjih likovnih radova. Pola sata kasnije na programu je koncert Varaždinskog tamburaškog orkestra. Na Vinskom placu svoj nastup od 19.00 sati imat će grupa Motiv.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook