Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO] NA OPG - u BRCKO: Zabavna i vesela oaza učenja i igre za vaše klince i klinceze

OPG Brcko iz Oroslavja za svu zainteresiranu djecu i njihove roditelje jednom mjesečno organizira druženje s konjima i kozicama, uz radionice, učenje o njezi životinja i mali park za igru


Sestra i brat, Marijana i Nikola Brcko iz Oroslavja na svom su obiteljsko – poljoprivrednom gospodarstvu osmislili kreativne, zabavne i zanimljive sadržaje za djecu, kakvih dosada u ovom kraju nije bilo. Od umjetničkih radionica, do radionica s konjima, učenja o životinjama i hranjenja malih kozica ili pak jednostavno samo igranja u malom simpatičnom parku s mnoštvo sprava i koturanja niz brdo… Sve to nudi ovaj mali OPG, koji jednom mjesečno organizira Dane otvorenih vrata, na koje mogu doći sva zainteresirana djeca sa svojim roditeljima i provesti zabavno i kvalitetno vrijeme u prirodi.

Veliki interes roditelja

Iako OPG s naglaskom na poljoprivredu postoji već godinama, na ideju da stvore sadržaje za djecu, uglavnom predškolske dobi, Marija i Nikola došli su prošle godine, no samu realizaciju nije dozvolila pandemija. Ipak, stvar se ove godine razvila sama od sebe, zbog velikog interesa roditelja. – Jednom smo prilikom pozvali klince iz vrtića u posjet, objavili nekoliko fotografija i upiti su nam samo počeli pristizati. Tada smo shvatili da moramo organizirati neka događanja pa smo krenuli s Danima otvorenih vrata, a nakon toga i s radionicama – ispričala nam je Marijana.

Na OPG – u imaju konja i ponija, pet malih kozica, indijske patkice i pčele prašilice, ali i ono najvažnije – puno ideja, strpljenja i ljubavi prema djeci, što se osjeti već na prvi pogled. – Oboje jako volimo djecu i volimo to raditi. Puno smo volontirali po dječjim kampovima, pa smo zavoljeli stvarati nešto i kreirati, kao i stvorili jedan poseban pristup prema ljudima, osobito djeci. Ovom smo idejom željeli ponuditi Oroslavju, a i šire, sadržaje kako bi djeca kroz igru i zabavu nešto naučila, neopterećeno i neformalno. Ideja je da djeca dođu s roditeljima, budu na svježem zraku, da se zabave i svako za sebe nađe u nečemu interes, jer nekog posebnog programa nema. Neka djeca žele jahati, druga hraniti kozice, treća se samo igrati. Sve je to ovdje moguće – ispričali su nam 28 – godišnja Marijana i 27 – godišnji Nikola.

U planu mali kamp

A koliko ovakvog sadržaja ovom kraju fali, dokazuje velik broj posjetitelja na Danu otvorenih vrata, baš kao i prošlog petka, kada je OPG posjetila i naša novinarska ekipa.  Mnogi roditelji traže ovakva mjesta, jer da bi dobili ovakav ili sličan sadržaj, uvijek bi morali planirati izlet nekud dalje. Ovako im je jedna odlična lokacija sada vrlo blizu i pristupačna, za boravak u prirodi, uz sadržaje koje djeca mogu dobro iskoristiti, a najbolja je referenca što se mnogi vraćaju i sa sobom povedu prijatelje. Ulaznica nema, samo simbolične donacije.

U planu je, kažu vlasnici, stvaranje i dodatne turističke ponude za ovaj kraj.  – Htjeli bismo napraviti hobit kućice i mobilne kućice ove zime, kao mali kamp sa sanitarnim čvorom, gdje bi se mogli slaviti rođendani, organizirati izleti i edukacije. U planu su i tematske radionice za malo veću djecu, što zajedno s Danima otvorenih vrata planiraju održavati cijelu godinu, dokle god vremenski uvjeti budu dozvoljavali.

Ove nedjelje, 1. kolovoza, od 11-13:30h bit će održana radionica na OPG-u Brcko za djecu svih uzrasta, na kojoj će djeca imati priliku raditi s drvom, izrađivati predmete od drva, zabijati čavliće i učiti od stolara.
Uz to, djeca će imati priliku podružiti se s konjima, timariti ih i jahati. Radionica će biti edukativna i zabavna, a djeca će raditi u maloj grupi. O prijavi i drugim detaljima možete doznati preko njihove Facebook stranice.
Već sljedeći Dan otvorenih vrata na rasporedu je 14. kolovoza. Kako doći do OPG – a Brcko? Samo upišite naziv u Googleove karte ili vašu GPS navigaciju i tamo ste. U zabavnoj i veseloj oazi za vaše klince i klinceze.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook