Prethodni članak
Sljedeći članak

FOTO: Na likovnoj koloniji u Mariji Bistrici čak dvadeset umjetnika

Nastavljena velika manifestacija ''Ljeto u Mariji Bistrici 2024.''


U sklopu velike manifestacije ''Ljeto u Mariji Bistrici'', prošle je subote održana Treća Ljetna bistrička likovna kolonija.

Umjetnici su se već prije podne okupili u Mariji Bistrici, pa su na središnjem bistričkom trgu krenuli sa stvaranjem umjetničkih djela. Sudjelovalo je dvadeset umjetnika: Zvonko Pižir, Damir Lukina, Juraj Lukina, Radmilo Mihajlović, Edina Šalić, Darinka Uzel, Mira Ivanković, Nevenka Vlašić, Robert Hikelman, Petra Šoltić, Petra Šoban, Vladimir Šuk, Drago Cvijetić, Mladenka Mikulec Šimunec, Birgit Brlečić Pavlek, Ivan Čukelj, Lorena Škuranec, Andrea Pezić i Ivana Gregurović, kao i voditelj kolonije Željko Perešin.

U večernjim satima, u Općinskoj knjižnici i čitaonici Marija Bistrica otvorena je i izložba nastalih radova. Nekoliko riječi o izložbi sa stručnog stajališta rekao je prof. Darko Bubanko, pozdrave je uputio i načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički, a svima je zahvalio i na kraju izložbu otvorio Željko Perešin. 

U programu otvorenja je nastupio ŽVS ''Maria'' Udruge Stav. Izložba ostaje otvorena, u radnom vremenu bistričke knjižnice do kraja ljeta. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook