Prethodni članak
Sljedeći članak

FOTO: Josipa Rimac danas uhvaćena na kavi s poznatim optuženikom


Photo: Pixsell/PIXSELL

Josipa Pleslić ex Rimac viđena je danas na kavi s bosanskohercegovačkim poduzetnikom Milenkom Bašićem, s kojim je optužena u aferi Vjetroelektrane. Njihov susret fotoreporteri Pixsella snimili su u jednom zagrebačkom kafiću.

.

Milenko Bašić, vlasnik tvrtke Lager d.o.o. i glavni investitor u Vjetroelektrane Krš-Pađene, zajedno s Draganom Stipićem, izvršnim direktorom Lagera, optužen je da je od 2017. do 2020. godine podmićivao Josipu Rimac kako bi iskoristila svoj politički utjecaj za lobiranje u različitim državnim institucijama. Prema optužnici, Rimac je koristila svoj autoritet kao gradonačelnica Knina, saborska zastupnica i državna tajnica u Ministarstvu uprave kako bi pogodovala Bašiću i Stipiću oko njihova projekta Vjetroelektrane Krš - Pađene.

Afera Vjetroelektrane jedan je od najkompleksnijih slučajeva kojim se ikada bavilo hrvatsko pravosuđe zbog velikog broja osumnjičenika i brojnih institucija s kojima su povezani.

Tu dolazimo do izbora Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika i poruka koje su "procurile" u javnost, a koje je on razmjenjivao s Josipom Rimac. Najsporniji dio u porukama, onaj zbog kojeg cijela Hrvatska zna za "Di si radosti" i "Di si lipa", u stvari je dio koji se odnosi na aferu Vjetroelektrane i osumnjičenika Milenka Bašića. Prema navodima, Rimac je pokušala isposlovati pogodnosti za Bašića kod Turudića, iako bivši sudac to negira.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook