Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO I VIDEO] Učenici ŠUDIGO-a dobili novu školsku knjižnicu i košarkaški teren

Vrijednost projekta uređenja školske knjižnice je oko 70 tisuća kuna, a košarkaškog igrališta oko 770 tisuća kuna


U Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok danas je svečano otvorena nova školska knjižnica, kao i košarkaški teren te pristupna cesta. Podsjetimo, u svibnju prošle godine je otvoreno nogometno i rukometno igralište iza škole. Vrijednost projekta uređenja školske knjižnice je oko 70 tisuća kuna, a  košarkaškog igrališta oko 770 tisuća kuna.

Na svečanosti otvaranja učenici ŠUDIGO-a priredili su prigodni umjetnički program, a predstavnicima Županije i Grada predstavljen je projekt ERASMUS+ Moderna učionica.

Ravnateljica ŠUDIGO-a nije krila zadovoljstvo što su učenici, kako je kazala, sada dobili još bolje uvjete za održavanje nastave tjelesne kulture. - Naša škola cijeni kreativnost i inovacije te smo presretni jer smo otvorili dva nova prostora – knjižnicu koja je centralno mjesto učenja i rada te multifunkcionalni prostor u kojem se djeca rado druže, uče i rade i čitaju i ovi sportski tereni koji su mjesto sportskih aktivnosti – istaknula je Šarić i dodala kako škola prije nije imala primjerene uvjete za odvijanje nastave tjelesne i zdravstvene kulture, kao ni za druge sportske aktivnosti. Spomenimo kako su projekt uređenja knjižnice napravili učenici ŠUDIGO-a.

- Izgradnjom dvaju igrališta omogućeno je učenicima kojih ima 400, profesorima, ali i građanima grada Zaboka da na primjeren način po mogu provoditi nastavu tjelesne i zdravstvene kulture kao i sve sportske aktivnosti. Ravnateljica je dodala kako ŠUDIGO ne namjerava stati s uređenjem u školi i oko nje.

- Namjera je urediti cijeli vanjski prostor, od hortikulture, do nekih objekata koje planiramo postaviti na zelene površine. Glavni cilj nam je urediti sjenicu koja će biti vanjska moderna učionica, smart ploče, kao i mjesto za punjenje mobitela – rekla je Šarić i dodala kako je sada prilaz školi puno ljepši i primjereniji.

Zabočki gradonačelnik Ivan Hanžek istaknuo je kako je veliko zadovoljstvo kada se radi nešto novo na području Grada. - Dodatni razlog sreće i zadovoljstva kod ovog projekta je to što je riječ o inicijativi jednog ambicioznog i zdravog kolektiva koji ima vizije, projekte i programe te koji ima učenike koji se uklapaju u to. Učenici prihvaćaju ideje i nude ih te je upravo zbog toga zadovoljstvo realiziranog još veća – objasnio je Hanžek i napomenuo kako je ŠUDIGO škola koja bitno utječe na društveni i javni život grada Zaboka, bilo da je riječ o likovnim ili drugim aktivnostima. - Ovi sportski objekti će puno značiti učenicima, ali i mladima iz grada Zaboka, posebno nagodinu kad kreće rekonstrukcija Parka Milana Prpića zbog modernizacije željeznice pa će kroz sezonu biti manje aktivnosti na sportskim terenima u parku – dodao je Hanžek.

Svoje zadovoljstvo nije krio niti župan Željko Kolar. Rekli smo prije dvije godine da moramo urediti prostore u ŠUDIGO-u za nastavu tjelesne kulture. Grad Zabok napravio je ogroman iskorak ne samo za ŠUDIGO nego i za gimnaziju te sve svoje udruge, za Košarkaški klub Zabok izgradnjom dvorane. Prošle smo godine otvorili nogometno igralište, danas košarkaško igralište. Tamo gdje su djeca radila tjelesnu kulturu u nenormalnim uvjetima, danas imamo knjižnicu i tih 700 000 kuna koje smo uložili je simbolično koliko ovo vrijedi – istaknuo je Kolar i također spomenuo kako je ŠUDIGO nevjerojatno kreativna škola, kao i njihovi učenici i nastavnici.

Dodajmo kako su na otvaranju bili prisutni i zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek, zamjenica gradonačelnika Grada Zaboka Valentina Đurek kao i predsjednica Društva naša djeca Zabok Sonja Borovčak.

Prvu utakmicu za košarkaškom terenu odigrali su učenici škole s košarkašima KK Zabok.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook