Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO i VIDEO] Održana javna taktička vježba hitnih službi


Danas se održala javna taktička vježba Zagorske javne vatrogasne postrojbe, Javne vatrogasne postrojbe Grada Krapine, dobrovoljnih vatrogasnih društava, Stožera CZ Općine Sveti Križ Začretje sa ostalim žurnim službama KZŽ (Hitna medicinska pomoć, Policija, Služba civilne zaštite Krapina, Elektra Zabok, Zagorski metalac, Zagorski vodovod i ostale službe prema potrebi), HGSS te djelatnicima tvrtke Prostoria d.o.o. povodom 30 godina od osnutka ZJVP i JVP Grada Krapine.

Obje javne vatrogasne postrojbe, sa postrojbama dobrovoljnih vatrogasnih društava, obavljaju vatrogasne intervencije na području Krapinsko - zagorske županije te, u slučaju potrebe i zapovijedi, djeluju i van operativnog područja županije. Na vježbi su sudjelovali članovi operativnih postrojbi ZVJP, JVP Grada Krapine, DVD Sveti Križ Začretje, DVD Brezova, DVD Zabok i DVD Krapina,a vježba se održala na prostoru i objektima tvrtke Prostoria d.o.o. u Svetom Križu Začretju.

Predsjednik VZKZŽ-e Stjepan Skuliber ovom je prilikom poručio kako se danas mogla vidjeti spremnost vatrogasaca za sve situacije, pokazali su opremu i dokazali da u svakom trenutku mogu odraditi zadaće koje se pred njih stave.

- Siguran sam da bi trebalo nova vozila jer nas širina vatrogasne djelatnosti uči da ulaganja i opreme nikad nije dosta. Prošle godine smo imali 857 intevencija, od toga 141 požar... Najvažnije je da imamo ljude, radni je dan, a ovdje je velik broj vatrogasaca – rekao je Skuliber.

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar poentirao je kako se kroz Civilnu zaštitu mora organizirati cijeli sustav.

- Pojedinačno ste uvijek na razini zadatka, ali kad ste svi zajedno potrebna je dodatna koordinacija. Zadaća mene kao župana, a onda i načelnika_ca, gradonačelnika_ca je da sve ono što radite pratimo s edukacijama, opremanjem i novim vozilima. Ako ste vi svoj posao obavili za 10, mi nismo još iznad 8, ali vjerujte trudimo se da se izjednačimo. Želim vam što manje intervencija i puno povjerenje u vašu stručnost – poručio je Kolar.

Zabočki gradonačelnik Ivan Hanžek kazao je kako je 30 godina u povijesti je malo, a kada tu povijest nosite na ramenima onda znate koliko je svega veselog i tužnog prošlo.

- Veseli nas da ste svakim danom sve bolje opremljeni, da sve više znate i svoje znanje prenosite dobrovoljnim vatrogasnim društvima – rekao je Hanžek.

Načelnik Sv. Križa Začretja Marko Kos poručio je za kraj kako su sve intervencije uvijek odrađene kako treba svjesno i sa zadovoljstvom,a da su današnje službe odradile vrhunski posao.

Čitava fotogalerija dostupna je OVDJE .

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook