Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO] Evo kamo se idućeg tjedna seli bolnica Akromion iz Krapinskih Toplica


Poznata privatna ortopedska bolnica Akromion, kao što je već prije više od godinu dana najavljeno, krajem idućeg tjedna počet će preseljenje iz Krapinskih Toplica u novoizgrađenu, vlastitu bolničku zgradu u Zagrebu, koja je sada predstavljena i javnosti.


Riječ je o novoj zgradi na čak 8.500 četvornih metara, na prostoru od 9.500 četvornih metara, koja će biti novo središte izvrsnosti u liječenju ortopedskih i traumatoloških bolesti i ozljeda.


"Specijalna bolnica za ortopediju i traumatologiju Akromion počinje s radom na novoj lokaciji u novoj zgradi u Dugavama 2. listopada 2023. Akromion je sinonim za vrhunsku kirurgiju u liječenje bolesti i ozljeda sustava za kretanje u ovom dijelu Europe od samog početka rada. Izgraditi i opremiti bolnicu za godinu dana, izniman je uspjeh, a vrijednost ukupne investicije je 27 milijuna eura, bez PDV-a", izjavio je ravnatelj bolnice, prof.dr.sc. Nikola Čičak, koji se na otvorenju zahvalio svima koji su bili dio velikog projekta izgradnje nove bolnice u Novom Zagrebu.


„Od svog osnutka Akromion je kontinuirano postizao iznimne rezultate u pružanju medicinskih usluga za bolesti i ozljede mišićno-koštanog sustava, postavljajući visoke standarde u liječenju. Od početka rada do 31.kolovoza 2023. godine napravili smo 17.276 operacija i obavili 223.369 pregleda. Zbog nedostatka smještajnih kapaciteta i nemogućnosti širenja na lokaciji Krapinske Toplice, izgradili smo novu bolnicu u Zagrebu s većim smještajnim kapacitetom, povećali kapacitet od sadašnjih 18 na 51 krevet, s 3 na 4 operacijske sale. Nabavili smo nove radiološke uređaje, rendgen, CT i magnetsku rezonanciju tako da možemo obaviti dijagnostiku na jednom mjestu.“, rekao je prof. Čičak.


.

.

.

.

.

.

.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook