Prethodni članak
Sljedeći članak

Fondu ponovno pao server i evo što će biti s prijavama za subvencije za obnovu kuća

Zaprimanje prijava na Javni poziv se privremeno odgađa te ćemo o novom datumu zaprimanje obavijestiti javnost u najkraćem moguće roku, obavijestili su iz Fonda

  • obnova fasade

    Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL


Danas je u 9 sati krenula prijava za bespovratni novac koji država daje za energetsku obnovu kuća. Mnogi su od jutra bila na iglama jer se sve odvija po sistemu „najbržeg prsta“. No, pao je server. I ništa od prijava. Ista stvar se dogodila i prošle godine.

Građani su odmah počeli negodovati na društvenim mrežama i objavljivati ljutite komentare.

„Ne može se prijaviti na natječaj. Kakva država, takva organizacija iz godine u godinu“, piše jedan nezadovoljni građanin.

„Sramota, uopće se ne možemo prijaviti, pa zašto su govorili da sve normalno funkcionira“, napisala je jedna zainteresirana žena.

„Nakon što je 14.10. u 9 sati trebao krenuti sa zaprimanjem prijava za sufinanciranja energetske obnove obiteljskih kuća,došlo je do tehničkih poteškoća uslijed kojih korisnicima nije dostupan sustav ePrijave.

Ovim se putem ispričavamo svim zainteresiranim građanima radi nastale situacije...

Zaduženi tim informatičara i programera intezivno radi na uklanjanju svih programskih i infrastrukturalnih barijera... Zaprimanje prijava na Javni poziv se privremeno odgađa te ćemo o novom datumu zaprimanja obavijestiti javnost u najkraćem mogućem roku“, poručuju iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Prisjetimo se, i lani je pao sustav i bilo je otežano prijavljivanje.

Građanima bi ove godine za sufinanciranje energetske obnove kuća trebalo biti dostupno 300 milijuna kuna.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook