Prethodni članak
Sljedeći članak

[FITNESS NA OTVORENOM U KRAPINI] Kod OŠ Ljudevit Gaj postavljeno 15 – ak sprava za vježbanje

Škola je ustupila prostor, a sprave su vrijedne 180 tisuća kuna s uključenim PDV – om


U zdravom tijelu – zdrav duh, kaže stara poslovica. A Krapinčani sada imaju dodatne uvjete da bi je mogli i poslušati i poraditi na svome zdravlju, jer su kod Osnovne škole Ljudevit Gaj postavljene nove fitness sprave za vježbanje na otvorenom.

- Uvijek kada govorim zašto je važno baviti se sportom, kažem da je to važno da ne bi izgledali kao ja – našalio se danas prilikom obilaska vježbališta krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović. Gradonačelnik je istaknuo da se s postavljanjem sprava u centru krenulo na inicijativu Mjesnog odbora Krapina, a do sada su bile postavljene kod OŠ Augusta Cesarca i na Sportsko – rekreacijskom centru u Podgori. – Moram posebno zahvaliti ravnateljici škole što je ustupila prostor, jer osim što će te sprave koristiti svi građani Krapine, dobro će doći i učenicima škole. Kada god prolazim ovuda, vidim da učenika uvijek ima i da im je to interesantno, a nadam se da će se probuditi i zanimanje svih drugih da krenu malo s vježbanjem. Doduše, sada je razdoblje kada baš nije idealno za to, ali doći će opet toplije vrijeme i vjerujem da će ovo igralište biti puno – napomenuo je gradonačelnik Gregurović.

Ove je godine nabavljeno 20 – ak novih sprava za vanjski fitness. Tri su postavljene na Sportsko – rekreacijskom centru Podgori, dvije kod OŠ A. Cesarca i 15 – ak kod OŠ Ljudevita Gaja, a inicijativa je izazvala pozitivne reakcije Krapinčana. – Iduće godine željeli bismo još malo urediti podlogu, oplemeniti taj dio, a napravljna je i zaštitna ograda pa se može slobodno igrati i na igalištu, a da lopta ne ometa one koji će ovdje vježbati. Hvala svima koji su se uključili u ovu akciju – rekao je Zoran Gregurović, dodavši da je 20 – ak sprava vrijednosti oko 180 tisuća kuna s uključenim PDV – om.

Mjesnom odboru Krapina zahvalila je ravnateljica OŠ Ljudevit Gaj Krapina Dragica Belošević. – Naši učenici sprave naveliko koriste, bit će dobre i za nastvu tjelesnog, dio učenika će biti na igralištu, a dio vježbati, a nadam se da će djeca potaknuti i svoje roditelje, da vježbaju zajedno – rekla je ravnateljica škole.

Zadovoljstvo je izrazio i Branko Kučko, predsjednik krapinske GO stranke BM 365. – Ovo je inicijativa našeg vijećnika te rezultat dobre suradnje s HDZ – om u korist grada Krapine. Dogovorili smo i daljnje aktivnosti vezane uz MO Krapina, planiramo napraviti igralište za odbojku na pijesku kod OŠ Augusta Cesarca – rekao je Kučko.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook