Prethodni članak
Sljedeći članak

Evo što je sve zagorska policija zabilježila u vikend nadzoru


Na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska, tijekom proteklog vikenda policijski službenici proveli su pojačani nadzor u prometu usmjeren na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja tzv. četiri ubojice u prometu, ali i drugih prekršaja, poglavito onih koji direktno utječu na posljedice prometnih nesreća.

Tijekom pojačanog nadzora utvrđeno je ukupno 68 prometnih prekršaja od čega je bilo;

17 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila,

10 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu,

10 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i

31 ostali prekršaj u prometu.

Najveća utvrđena nepropisna brzina kretanja vozila utvrđena je u Dubrovčanu na DC 205 od 109 km/h na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 70 km/h.

Izdvajamo i kako je prilikom kontrole prometa u Krapini, u nedjelju, 19. studenog 2023. godine, oko 01,30 sati, zaustavljen osobni automobil kojim je upravljao 41-godišnji hrvatski državljanin koji je vozilom upravljao s 1,47 promila alkohola u organizmu. Vozač je isključen iz prometa i izdan mu je prekršajni nalog s predloženom novčanom kaznom od 660,00 eura i zabranom upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije.

Policijski službenici nastavljaju i dalje pojačano nadzirati promet, apeliramo na oprez u prometu i pridržavanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook