Prethodni članak
Sljedeći članak

'Da se ne zaboravi'


Udruga PETROŽE-KRUŠLJEVO SELO obilježila je dostojno i ponosno tijekom nekoliko dana, 17., 18. i 19.11. 2023.g. sjećanje na tragediju i žrtve grada Vukovara i Škabrnje, svih nestalih i poginulih civila i branitelja koji su nestali i poginuli tijekom Domovinskog rata ali i onih poginulih poslije rata od zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava.
Udruga je u svojoj organizaciji pripremila promociju filma o vojno-redarstvenoj akciji „Oluja“ u kapeli Sv. Petra i Pavla u Krušljevom Selu. Sudionici događanja, velečasni Drago Bosnar i Mario Tomić, molili su za sve stradale u Domovinskom ratu i hrvatsku domovinu. Nakon zajedničke molitve i prisjećanja, palili su se lampaši u okolini same kapele kao simboličan znak, svjetlo, koje barem u tom trenutku svijetli za one duše koje nisu pronašle svoje konačno počivalište kao i za sve nestale žrtve podnesene za stvaranje ove hrvatske domovine i države. Ujedno je i služena misa za sve nestale i poginule u Domovinskom ratu. Nakon programa slijedilo je zajedničko druženje svih okupljenih i prijatelja udruge.
Ovo događanje se provelo u okviru projekta „Kult-rura 2023“, koji se sufinancira u sklopu natječaja za udruge grada Oroslavja za 2023.g. i kroz taj projekt putem organizacija manifestacija, događanja i aktivnosti se želi promovirati kulturno bogatstvo naše ruralne zajednice te obogatiti društveno-kulturni život u lokalnoj zajednici, samome gradu ali i šire.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook