Prethodni članak
Sljedeći članak

Evo kada se očekuje kraj toplinskog vala

Bit će ipak malo lakše


Meteorologinja Kristina Klemenčić Novinc iz Državnog hidrometeorološkog zavoda najavila je da za vikend stiže olakšanje od ovih vrućina. "Potkraj radnog tjedna u unutrašnjosti će temperatura zraka još malo porasti, no za vikend osvježenje i završetak toplinskog vala. Najviše dnevne vrijednosti bit će oko 30 stupnjeva, ali će osjećaju svježine pridonositi umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni vjetar", napominje Klemenčić Novinc. Na moru se, dodaje, uz obilje sunčana vremena nastavlja razdoblje vrućine.

"U petak će zapuhati umjeren jugozapadni i zapadni vjetar, a zatim u subotu, kada će ponovno porasti opasnost od toplinskog vala koji može djelovati na zdravlje, bura i sjeverozapadnjak. Iako je temperatura mora već prilično visoka, između 24 i 28 stupnjeva, vjerujem da će idućih dana mnogi, baš u njemu potražiti osvježenje", rekla je meteorologinja DHMZ-a.

Da se uistinu bliži završetak toplinskog vala potvrđuje i norveški meteorološki servis yr.no koji najavljuje osjetniji pad temperatura od iduće srijede nadalje, prenosi net.hr.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook